De fundering voor woningen aan de Botterstraat in Oosterend.
De fundering voor woningen aan de Botterstraat in Oosterend.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bouw 13 nieuwbouwwoningen Oosterend en Oudeschild van start

Algemeen

Na de renovatie van de zestien appartementen aan de Botterstraat (Strendertuus) door Woontij en de sloop van de kleine Botterstraatwoningen zet de woningcorporatie  de volgende stap.

Er worden binnenkort negen Woonaltijdwoningen aan de Botterstraat in Oosterend gerealiseerd en vier Woonaltijdwoningen aan de Loodssingel in Oudeschild. De woningen worden gebouwd door de Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD).

Er komen twee verschillende types.

Alle woningen hebben een woonkamer, keuken en een slaapkamer op de begane grond. Bij type Basis, (huurprijs €592,55) is de bovenverdieping een grote, nog niet ingedeelde, ruimte. De woning is geschikt voor huishoudens van 1- en 2 persoons huishoudens. De nieuwe bewoner(s) kan op de etage zelf één of twee slaapkamers realiseren. Eventueel kan dit direct tijdens de bouw, voor rekening huurder. Bij type B (huurprijs € 635,05) wordt boven één slaapkamer gerealiseerd en kan de nieuwe bewoner(s) zelf nog een tweede slaapkamer realiseren of dit laten doen tijdens de bouw. Deze woning is geschikt voor huishoudens van drie personen of meer of voor 1 en 2persoonshuishoudens met een inkomen boven de huurtoeslagnorm. Als de planning wordt gehaald worden de woningen in oktober aan Woontij opgeleverd en begin november aan de nieuwe huurders. Vier weken vantevoren wordt de definitieve datum naar de nieuwe huurders gecommuniceerd.

Werving nieuwe huurders

De woningen staan een week op de site van Woontij. Iedereen die ingeschreven staat als woningzoekenden en voldoet aan de gestelde voorwaarden in de advertentie kan op de woningen reageren. Vervolgens worden de kandidaten geselecteerd op basis van hun inschrijfduur. De selectie gebeurt per woningtype. Woontij adverteert ruim voor de opleverdatum, zodat alle nieuwe huurders de keukenmaterialen en wand- vloertegels kunnen uitzoeken.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 4 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 19 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 21 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2