Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texel is decor voor thriller "Zondvloed"

Cultuur

Texel is decor voor de thriller "Zondvloed", het derde boek van Peter van Beek. Burgemeester Uitdehaag van Texel neemt vanmiddag het eerste exemplaar in ontvangst.

Het is de derde in de reeks Texelse thrillers van auteur Peter van Beek die verschijnen bij QV Uitgeverij. Alle boeken hebben een vaste hoofdrolspeler en spelen ze zich af tegen een terugkerend decor: het fraaie Waddeneiland Texel. In Zondvloed keert politie-inspecteur Lone Telander terug in de Nederlandse thrillerwereld nadat zij in Drift (2013) en Moordeiland (2016) werd geïntroduceerd. Van Beek werd met zijn eerste misdaadroman genomineerd voor de Crime Zone Debuutprijs en beide boeken worden, met name op Texel, goed verkocht. Drift is binnenkort al aan zijn derde druk toe.

Zondvloed speelt zich helemaal af op Texel. Na de vondst van een stoffelijk overschot in de Mokbaai gaan politie-inspecteur Lone Telander en haar collega Mira Mahinovic undercover bij een religieuze sekte op Texel. De charismatische sekteleider Theo Hoornaerts weet met name jonge, onzekere vrouwen in te palmen en te overtuigen van een naderende apocalyps. Telander komt er al gauw achter dat enkele van deze jonge vrouwen op mysterieuze wijze verdwenen zijn. Het oplossen van dit raadsel blijkt een levensgevaarlijke operatie te zijn.

De overhandiging van het eerste exemplaar door de auteur aan burgemeester Uitdehaag vindt vanmiddag om 14.00 uur plaats in de Schoutenzaal van hotel De Lindeboom in Den Burg. Daarna volgt nog een signeersessie in de nabijgelegen boekhandel Het Open Boek.

Peter van Beek (1958) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen en geeft onder meer les aan de Schrijversacademie en het Baarns Lyceum. Hij schreef ook zeven jeugdboeken.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 25 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2