Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jeugdclub De Koog legt burgemeester vuur na aan de schenen

Algemeen

"Wat zijn uw hobby's?", "Wat is er het minst leuk aan burgemeester zijn?", "Is het onderwijscentrum niet slecht voor de scholen in de buitendorpen?" en "Vindt u het jammer dat u geen kinderen heeft?" Zomaar wat vragen die burgemeester Uitdehaag voor zijn voeten geworpen kreeg tijdens zijn bezoek aan de jeugdclub van De Koog, vrijdagavond in dorpshuis De Hof.

De Koger jeugd had zich goed voorbereid en toonde zich een waardig gesprekspartner. De burgemeester op zijn beurt nam uitgebreid de tijd om te antwoorden en ging moeilijke vragen niet uit de weg. Op de vraag wat er minder leuk was aan het burgemeester zijn hoefde Uitdehaag niet lang na te denken. "Zoals jullie gemerkt heb, ben ik al een aantal keren weggelopen om te bellen. Dat is vanwege het chloorlek in De Sluftervallei. Dat soort gebeurtenissen, zoals ook de grote brand in Den Burg laatst, zijn niet leuk. Maar je doet wat je kunt als burgemeester. Op dit moment kan ik niets doen daar, de brandweer doet gelukkig uitstekend werd. Maar als er mensen opgevangen moeten worden, ga ik direct die kant op", legde hij uit.

De burgemeester stelde de kinderen gerust wanneer het ging om het behouden van een school in de badplaats. "Het onderwijscentrum betekent niet dat de basisschool hier verdwijnt. Dat willen wij ook niet. Zo lang het mogelijk is, zullen de scholen in de buitendorpen gewoon blijven bestaan. Daar zullen wij alles aan doen", beloofde hij. Op uitnodiging van de jeugdclub was ook de redactie van de Texelse Courant aanwezig om de jongeren te helpen bij hun vragen. De jeugd bleek de hulp allerminst nodig te hebben. Nadat de eerste spanning er af was, werd de ene stevige vraag na de andere op tafel gegooid. De burgemeester was blij verrast met de goede vragen en woog zijn antwoorden nauwkeurig af. Zo benadrukte hij nogmaals dat de gemeente er alles aan ging doen om te kijken hoe Ceres toch toegankelijk blijft voor de Texelaars. Gelukkig voor de burgemeester werden er ook luchtige vragen gesteld. Zo weten we sinds vrijdag dat Michiel Uitdehaag een grote voorliefde heeft voor auto's. "Ik lees veel autotijdschriften en bezoek graag autobeurzen."

Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 31 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 40 minuten geleden 20
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 16 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58