Hugo Groothuis...
Hugo Groothuis... Foto: Iwan Groothuis

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 1 van Gc. De Texelse behaalt doelstelling; handhaving in 2e klasse

Sport

Heren 1 van De Texelse Golfclub heeft het afgelopen zondag in de tweede klasse van de NGF-competitie opgenomen tegen de Amsterdamse 1, een team dat op basis van handicaps ruimschoots de betere papieren heeft. Weliswaar wordt met 8-10 verloren, maar toch is op de 9 holes baan van Heiloo onder winderige omstandigheden een boeiend duel uitgevochten.

In de ochtend tijdens de 18 holes foursomes komt het duo Jordy Schuijl en Herbert de Geer goed uit de startblokken. De Geer, spelend met een opkomend griepje, blijkt daarentegen opmerkelijk goed te presteren en mede daardoor wint het duo met 2 up.

Menno Schuijl en Laurens Groothuis raken verwikkeld in een felle strijd tegen een opponent die niet van wijken weten wil. Om en om gaat dan het ene, dan het andere tweetal aan de leiding. Op hole 18 staan de Texelse golfers 1 down, maar door een perfecte afslag van Groothuis en een dito approach van Schuijl (op 2 meter naast de vlag) wordt de laatste hole gewonnen en de punten gedeeld. Antoine Kersten en Hugo Groothuis beginnen goed, maar de euforie is van korte duur. Hun tegenstander is te sterk en ze verliezen met 4 om 2, maar de 3-3 tussenstand biedt nog genoeg perspectief.

Tijdens de singles over 18 holes mag Jordy Schuijl het spits afbijten tegen een speler met handicap 1,7 en dat is een flinke kluif voor de jonge Texelaar. Verliezen is geen schande en het feit dat Schuijl op hole 18 de punten deelt, is een compliment dubbel en dwars waard.

Laurens Groothuis kan, ondanks vele extra trainingsuren, de wedstrijd niet naar zijn hand zetten en verliest met 3 om 1. Captain Kersten heeft wat recht te zetten na zijn verloren duel in de ochtend. Helaas mist hij teveel op de greens. De puts willen niet vallen en dan wordt het moeilijk om de partij te winnen; 1 down. Terwijl de bleekjes ogende Herbert de Geer afslaat, steekt ook de wind op. Dat komt de Texelaar goed uit. Door de bal onder de wind te houden en met een putter als een tovenaarsstok, stijgt De Geer boven zichzelf uit en wint overtuigend met 3&2. Menno Schuijl staat na 4 holes al 3 down tegen een ontketende tegenstander die duidelijk wat recht wil zetten vanwege het verloren punt in de ochtend. Schuijl blijft echter rustig, speelt zijn eigen spel, en komt op hole 15 1 up na een mooie birdie. Zijn tegenstander trekt de stand weer gelijk op hole 16, eveneens met een birdie. Een mooie par op 17 geeft Schuijl opnieuw een voorsprong die hij niet meer uit handen geeft; 1 up. Hugo Groothuis, de jongste Texelse speler, treedt aan tegen de oudste tegenstander. Hoewel de speler van Amsterdam een lagere handicap heeft, laat de Groothuis zien dat het qua wedstrijdmentaliteit wel goed zit. Middels twee birdies neemt hij een snelle voorsprong, maar ook in deze partij wordt frequent stuivertje gewisseld. Helaas valt op hole 17 het doek voor Hugo en verliest hij 2 om 1. Ondank s het 8-10 verlies wordt de doelstelling – handhaving – gehaald.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35