Heino Huizing (links) en Sita Mijwaard met in hun midden de nieuwe vennoot Niels Witte.
Heino Huizing (links) en Sita Mijwaard met in hun midden de nieuwe vennoot Niels Witte.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

VOF De Slock versterkt

Divers

Champagne vrijdag in Café De Slock, waar Niels Witte officieel is toegetreden als lid van VOF De Slock. Naast Sita Mijwaard en Heino Huizing treedt hij toe als derde lid van de vennootschap onder firma.

De handtekeningen van de drie firmanten vormen de bekroning op een samenwerking van inmiddels al acht jaar. Die begon met de oproep "Terras Topper gezocht", voor een medewerker op het terras naast De Slock waar nu de Hollebol is gevestigd. "Stop maar met zoeken, hier staat ie", reageerde Niels. Zegge en schrijve één dag serveerde hij op het terras. "Het bleek niets voor mij, ik maakte met iedereen een praatje en daardoor schoot het niet op." Toen Heino en Sita hun nieuwe kracht de volgende dag achter de bar neerzetten, bleek dat een gouden stek voor Niels. "Ik kwam in een café vol Texelaars, ik voelde me er helemaal thuis." Niels knoopt makkelijk een praatje aan met klanten, ook als het wildvreemden zijn. "Als ik binnenstap, dan kijk ik eerst even op Facebook wie is ingecheckt in De Slock en weet wie er binnen zit. Als ik ze dan begroet met hun naam, dan vallen ze bijna van hun kruk van verbazing."

Geschiedenis

Dat hij achter de bar van een echt café zou belanden, was voor Niels - die is afgestudeerd in geschiedenis – zelf misschien nog wel de grootste verrassing. "Ik zou nooit op het idee zijn gekomen. Maar het is heel divers en leuk werk, elke avond heeft ons publiek weer een andere samenstelling. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan, een praatje maken, gasten met elkaar te verbinden en te zorgen voor een leuke sfeer. Een potje dobbelen of een ander spelletje. Ik kan er echt van genieten. Natuurlijk is er ook ander werk en moet je aan het eind van de avond ook de wc's schoonmaken, maar dat hoort er allemaal bij. Je moet als barkeeper ook je verantwoordelijkheid kennen, herkennen als iemand genoeg heeft gehad en daar op tactische wijze mee omgaan."

Befaamd is de Pubquiz die Niels sinds jaar en dag presenteert, met daarin behalve muzikale opdrachten ook vragen over allerlei andere thema's, waarbij hij dankbaar gebruik maakt van zijn kennis van de historie. De winnaar ontvangt de Piet Schrama-bokaal, vernoemd naar de bekende stamgast en aanstichter van de Pubquiz. Sita: "Dan zit het café altijd vol, jong en oud doet er aan mee. De eerstvolgende staat voor eind mei op de kalender. Heino: "Onze gasten lopen met hem weg. We kennen elkaar door en door, dit was voor Sita en mij (ze runnen het café nu ruim acht jaar) een buitenkans om ons team te versterken. We zijn echt héél blij met Niels."

Vrijdag 12 mei is er van 17:00 tot 18:00 uur gelegenheid om Niels, Heino en Sita te feliciteren. Uiteraard in Café De Slock, dat in 2018 vijftig jaar bestaat.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 5 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1