Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Spaarnwoude 2 flinke maat te groot voor verzwakt Texelse Heren 2

Sport

De golfwedstrijd tussen Heren 2 van Gc De Texelse en Spaarnwoude 2 in de NGF competitie gaat 'om den Keizers baard' want het is al zeker dat De Pan 5 uit Bos en Duin winnaar wordt van poule H126. Wat rest is een strijd om de eervolle, maar nietszeggende tweede plek tussen beide teams.

Helaas treedt Heren 2 danig verzwakt aan op het strijdtoneel, De Amsterdamse Golfclub. Drie single handicap spelers, Jan Blancke, Gerbrand Zoetelief en Sjoerd Koopman zijn namelijk geblesseerd of hebben andere verplichtingen en dat is een aderlating waardoor Heren 2 bepaald niet in de sterkste formatie kan aantreden. En adequate vervanging is niet echt voorradig. Gelukkig wordt Wim de Bruïne bereid gevonden in te vallen, zijn eerste NGF-competitiewedstrijd voor De Texelse.

Al tijdens de foursomes over 18 holes blijkt het krachtsverschil. Floris-Jan Zwaag en Wim de Bruïne kunnen hun achterstand na 14 holes niet meer overbruggen en mogen vroeg gaan lunchen. Maurice Frantzen en Martijn Former strijden lang voor een gelijk spel, maar moeten uiteindelijk hun flightgenoten feliciteren met een 3 om 1 overwinning. Casper Schiphorst en Alain Hirschler zijn te wisselvallig en verliezen met 5 om 3. Een 0-6 tussenstand en dat doet toch pijn.

De singles verlopen niet veel anders. Zwaag strijdt door tot de laatste put op 18 voor een gelijkspel en het enige schamele wedstrijdpuntje van de dag, zo blijkt na afloop. Frantzen (5/3), Former (6/4) en Hirschler (5/4) zijn dan al met de spreekwoordelijke staart tussen de benen van de golfbaan afgeslagen. Schiphorst (2/1) en De Bruïne (3/2) houden lang hoop op punten, maar ook zij moeten uiteindelijk hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Daarmee is een 1-17 nederlaag een feit.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45