Babs de Haan kampioen rayon NH-noord
Babs de Haan kampioen rayon NH-noord

Babs de Haan kampioen rayon NH-noord.

Sport

Na diverse voorwedstrijden hadden drie turnsters van GVTexel  zich geplaatst voor de finale alwaar gestreden werd om de kampioenstitels van de competitie rayon Noord.

In de jongste categorie van de "instappers" maar wel in de hoogste divisie welke het rayon te bieden heeft turnde Imke Bootsma in de sporthal van Schagen een opzienbarende wedstrijd. Als beginneling dit jaar gestart in de competitie klom ze langzaamaan in ranking om zich als laatste voor deze finale te plaatsen.  Imke liet in het sterke deelnemersveld een prachtige vrije oefening zien, een bijna perfecte sprong en een correct uigevoerde brug oefening. Na deze geweldige start bevond ze zich bij de beste vijf turnsters van het rayon.  De balk werd slordig uitgevoerd, maar wonder boven wonder zonder val. Toch ging het in de laatste stap op de balk mis. De afsprong moest met twee voeten tegelijk van de balk en Imke,  opgelucht dat het einde nabij was, sprong slechts met één voet af.  Aangezien het om voorgeschreven oefenstof gaat was de jury onverbiddelijk en bestrafte dit met een penalty van twee vollen punten.  Resteerde een verdienstelijke 15e plaats.

Bij de "pupillen" turnde Bo Koorn namens de GVT. Ook Bo begon de wedstrijd uitstekend bij vloer alwaar zij haar beste oefening van het seizoen liet zien.  Sprong ging redelijk maar op brug werd averij opgelopen doordat er een zwaai teveel geturnd werd. Op balk is Bo wat wisselend en in Schagen bleek het niet haar dag te zijn.  Twee keer een onvrijwillig bezoek aan de grond leverde geen hoge score op. Bo werd 19e in de competitie.

Boegbeeld van de GVT , Babs de Haan turnt als senior in de 4e divisie. Middels een aantal hoge klasseringen had ze zich met gemak voor deze finale weten te plaatsen. Toch wist ze het deze keer  spannend te maken. Op vloer ging haar laatste serie volledig de mist in en bij de eerste sprong werd de achterwaartse landing gevolgd door een "mars" in diezelfde richting.

Na deze twee toestellen stond Babs op lichte achterstand op de beste turnsters. Brug ongelijk is niet haar beste toestel, maar hier wist ze de schade goed te beperken.  Voordat Babs aan de balk begon stond ze op een half punt achterstand. Na een zenuwslopende minuut op de balk volgde de afsprong en konden de trainer, coach en supporters opgelucht ademhalen. Babs wist de achterstand om te buigen naar een voorsprong van een half punt en verkreeg hiermee het recht om beslag te leggen op het hoogste eremetaal.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 4 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45