Texel'94-doelman Alexander Smit wordt gepasseerd met een penalty: 1-1.
Texel'94-doelman Alexander Smit wordt gepasseerd met een penalty: 1-1. Foto: Willem Sangers

Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Gelijkspel Texel'94 zet kampioensstrijd verder op scherp

Geen champagne bij Texel'94 zondag om het kampioenschap te vieren, eerder teleurstelling over het gelijkspel tegen Westfriezen. Doordat concurrent Spartanen won hebben beide kemphanen met nog één wedstrijd te gaan evenveel punten.

Volop spanning dus. Om kampioen te worden moesten de Texelaars zondag winnen, terwijl Spartanen tegen Helder gelijk zou moeten spelen of verliezen. Maar terwijl Texel'94 2-2 speelde, won Spartanen en kwam dus langszij.

Texel'94 leek in Den Burg niet makkelijk in het spel te komen. Spelers zochten elkaar wel, maar wisten elkaar niet te vinden. Halverwege de eerste helft kwamen de Texelaars toch op voorsprong, het was Pim de Lugt die uit een snelle combinatie trefzeker afrondde. Er kwamen meer kansen, maar een penalty wegens hands gooide roet in het eten. Westfriezen benutte de strafschop, zodat beide ploegen met 1-1 de rust in gingen. Na rust kwam Texel'94 opnieuw op voorsprong en leek de overwinning binnen handbereik. Maar in de slotfase wist de tegenstander de Texelaars toch te verrassen, en verbeten spelers en publiek hun teleurstelling.

Zondag speelt Texel'94 uit tegen JVC, traditioneel een lastige tegenstander. Spartanen ontmoet thuis Spirit.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.