Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Klif 12 presenteert theaterprogramma

Cultuur

Theater Klif 12 is klaar voor het nieuwe seizoen. Hierbij een overzicht van het theaterprogramma voor 2017-2018. Meer informatie en reserveren via www.klif12.nl.

Donderdag 11 en vrijdag 12 mei - Andermans Veren Live! - Er is altijd een derde

Vijf muzikale talenten, een flinke hoeveelheid instrumenten en prachtige liedjes uit het theaterrepertoire. Andermans Veren Live! zorgt voor een muzikale avond met de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied en hits van o.a. Herman van Veen, Ramses Shaffy, Brigitte Kaandorp, Acda en de Munnik en minder bekende cabaretiers, kleinkunstenaars en Nederlandstalige popmuziek. Aanvang 20.30 uur, entree €17,50.

Dinsdag 30 mei t/m zondag 4 juni - Broadway Boulevard – 6 dagen, 7 theaters, 53 artiesten, 84 voorstellingen. Zie voor kaarten: www.broadwaytexel.nl / www.klif12.nl

Zondag 11 juni en maandag 12 juni - Sara Kroos – Zonder Verdoving

Een leesvoorstelling waarvan de inkt nog nat is. De nieuwe voorstelling. 'Zonder verdoving' is nog rauwer en dichter op haar eigen huid dan voorheen. Wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, je bedachte veiligheden, het sussen en het wegstoppen? Sara neemt haar muzikanten en eerste aanzetjes mee en gaat uitproberen. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen. Aanvang 20.30 uur, entree €15,00.

Donderdag 15 juni t/m zaterdag 17 juni - Jazz on the Waves – met Eric Vloeimans en Remy van Kesteren, ESTAFEST, Yuri Honing Acoustic Quartet en WILD Organ & Drums. Zie voor kaarten: www.klif12.nl


Donderdag 6 juli - Madelijne Kool – Wake up Kool

"Kool is grappig, ontroert, is echt en zingt liedjes die je recht in je hart raken". Dat Moment.?Het licht gaat even uit/aan en je ziet alles opeens haarscherp: het moet anders. Werk, man, vrouw, kind, je buurman, je haar, je baan, je grappen, de wereld. Daarover gaat de Wake Up Kool. Madelijne Kool kust je wakker met herkenbare teksten, rake grappen en mooie liedjes.?Een programma waar je thuis nog even lekker mee door kan. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 13 juli - De Pauwergirls – De meisjes van de radio

Muziek met een knipoog en een snufje theater. De oude radio uit 1952 staat klaar. Gekraak, gepiep, zal hij het doen? In een wervelende theatershow brengen de Pauwergirls hun liefde voor theater en muziek samen. In een aanstekelijke mix van muziek, zang, theater en veel humor komen tal van herkenbare liedjes vanaf de jaren '40 tot nu voorbij. Van de Andrew Sisters, Everly Brothers en Caro Emerald tot een mooi a capella nummer. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 20 juli - Pieter Verelst – Mijn broer en ik

(Juryrapport:) Verelst verraste 'van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot.' Eindelijk kan ik dat akkefietje met mijn broer in een ander daglicht plaatsen. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broers lugubere aangezicht, wil ik hem graag hartelijk en gracieus in de bloemetjes zetten. Hij kan het ook niet helpen. Geen kwaad woord over mijn broer, laten we dat afspreken. Winnaar Cameretten 2016!! Aanvang 20.30 uur, entree €15,00.

Donderdag 27 juli - Dubbelprogramma: De Fransse Eijkel en Yvonne van den Eerenbeemt

DE FRANSSE EIJKEL speelt DE FRANSSE EIJKEL speelt. Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg (finalisten AKF 2015) zijn onbevangen, absurdistisch, muzikaal, dynamisch en hebben een aversie tegen de hokjesgeest.

Yvonne van den Eerenbeemt was finalist van het Amsterdams Kleinkunst festival 2014. Ze speelde al meerdere malen in Klif 12 en op onze Broadway festivals. Deze avond zal ze zowel gedeeltes uit haar cabaretdebuut SIRENE spelen, als ook volledig materiaal. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.


Donderdag 3 augustus - De Heren Rond Rawie – Dit Alles

Mattijs Verhallen, Bas Marée en Ludo van der Winkel. Soms stuit je op gedichten die smeken om muziek. De Heren ondervonden dit tijdens het lezen van het werk van Jean Pierre Rawie en konden alleen maar concluderen: dit is niet zomaar poëzie, dit is zuivere blues… Over rammelende toetsen en jankende snaren zullen de weergaloze gedichten voorgedragen als nooit tevoren: als door een wolf die huilt naar de volle maan, aan de oever van de Mississippi. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 10 augustus - Dubbelprogramma met Janneke Jager en Tom Montfrooy

In 'Decorum' worstelt Janneke Jager met de Tijd. Over ouder wordende ouders, het naderende verval en die herinnering aan de naturistencamping...Een dapper muzikaal pleidooi voor eigenheid en het lef om lang gekoesterde dromen niet langer uit te stellen. Op het eerste gezicht is Tom Montfrooy de standaard veertiger, hypotheek en kinderen, maar schijn bedriegt. Laat je verrassen door de confronterende, stevige en ontroerende humor van Tom. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 17 augustus - De Zolang We Leven Tour!

Twee jonge cabaretiers en een (wat oudere) muzikant gooien hun drie eigenzinnige totaal verschillende voorstellingen bij elkaar. Jeroen Kant is een eigenzinnige liedjesschrijver, die zoekt en streeft naar authenticiteit. Wie naar zijn liedjes luistert, merkt dat en weet dat hier iets klinkt dat echt is. Wanneer Thjum Arts opkomt, gebeurt er iets. Een groot talent dat met een droogkomische stijl praat over alledaagse zaken. Rajko Disseldorp probeert hij zichzelf en alles om hem heen te begrijpen, door zowel de gekte als de serieuze kanten in hem te omarmen. Dat levert een fascinerend stukje cabaret op. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.


Donderdag 24 augustus - Dubbelprogramma Alex Ploeg en Kasper van der Laan

Twee veelbelovende nieuwe talenten in cabaretland. Alex Ploeg: 'Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.' Kasper van der Laan speelt graag met je verwachtingen én met die van hemzelf, wat garant staat voor een onvoorspelbare voorstelling. Eén ding staat vast: je zal zijn naam niet snel vergeten. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 31 augustus - Fabian Franciscus – Vlafeest

Fabian Franciscus groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit, maar woont nu aan de 'hoerenstraat' te Utrecht. Succes is een keuze, zegt hij zelf…Speciaal voor vanavond heeft Fabian opeens een mening. Hoe irrelevant, triviaal of absurd zijn mening ook moge lijken, Fabian wil deze heel graag met u delen… Aanvang 20.30 uur, entree €14,00.

Donderdag 14 september - Kees Vriend – Waar spreken we af?

Nederlandstalige popfolk: soms fijnzinnig, dan weer schurend en onstuimig. Waar spreken we af om opnieuw verliefd te worden en het leven te vieren? Kees spreekt bij Klif 12 af om Texel met zijn warme stem, prachtige teksten en zijn muziek te veroveren. Verhalende liedjes in de stijl van Acda en de Munnik en De Dijk en geïnspireerd door grootheden als Daniel Lohues en Maarten van Roozendaal. ij wordt op de piano door Bas Bons begeleidt. Aanvang 20.30 uur, entree €17,50.

      

Donderdag 21 september - Marcel de Groot – #Held

Publieksreacties: "Man, wat was ik onder de indruk!" "…dat je wilt dat het altijd zo blijft." Na 15 jaar heeft Marcel een eigen programma met gloednieuw repertoire en hier en daar een oude bekende. De laatste jaren zagen we Marcel vooral in dienst van anderen, in het theater met Maarten van Roozendaal en met zijn vader Boudewijn. Maar nu is het tijd om zijn eigen held te zijn en zijn eigen verhaal te vertellen. Een comeback om U tegen te zeggen. Aanvang 20.30 uur, entree €17,00.

Donderdag 28 september - Maarten Ebbers – Appeltje Eitje

Maarten is een jongen, een gewone jongen. Waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven langzaam naar de puntjes van de stoelen. Maarten zingt, preekt en betovert. Dit is te muzikaal om cabaret te zijn. Maar voor een muzikant is Maarten dan wel errug grappig.

Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Zaterdag 7 oktober - Henry van Loon - Sleutelmoment

'Eén van de getalenteerdste komieken van Nederland' (Het Parool ????). 'Henry van Loon heeft een bijzondere comedystijl ontwikkeld, waarin hij stand-up, types, liedjes en visuele grappen samenbrengt. Zijn verhalen hebben vaak een herkenbaar vertrekpunt uit het dagelijks leven, maar worden algauw compleet surreëel. Door Van Loons acteertalent worden deze situaties beeldend en verfijnd tot leven gewekt. 20.30 uur, entree €17,00.

Zaterdag 21 oktober - Jochen Otten – Troosten

Sluipschutter (uit het succesvolle sketch-programma) Jochen Otten komt u troosten. Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost weten door zijn spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal. 'Even schrijnend als geestig. Otten weet haarfijn de juiste toon te zetten. Hilarische scenes.'**** (De Telegraaf) 'Snel, ad rem en vol humor.'**** (HDC Media). Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.


Vrijdag 3 november - Kirsten van Teijn – Zalf

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt. 'Moet men krabben waar het jeukt?' Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Want als je op één plek krabt begint het ergens anders te jeuken en als iemand zegt 'stop' wordt het alleen maar erger. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Zaterdag 11 november - Pepijn Schoneveld – Stante Pede

'Schonevelds soms hartverscheurende eerlijkheid dient een hoger doel dan alleen de lach' (Het Parool). Stante pede betekent op staande voet, nu. Want alles moet nu, meteen, zo snel mogelijk. Nu, nu, nu. Terwijl hij juist in het nu probeert te zijn. Daar is het namelijk veel leuker. Dus kom nu. (Pers:) 'Pepijn is op de juiste momenten komisch, heeft precies genoeg zelfspot, is op de juiste momenten vlijmscherp, maar ook weer heel poëtisch.' Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Zaterdag 25 november - Niet Schieten! – Tijd voor een Trio

Een kwetsbaar, herkenbaar en vooral hilarisch programma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen. Twee mannen in de herfst van hun leven plukken een frisgroen blaadje. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun Midlife. Ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het flink voor haar kiezen. Ze houden veel van elkaar en juist daarom sparen ze elkaar niet. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december - Vincent Bijlo en Vrienden – Oudejaarsconference 2017

Vincent Bijlo geeft met 'Doe normaal of ga weg' (voorlopige titel) 2017 Ná Christus de plaats die het in de jaartelling verdient. Als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaarsshow, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show. Conferences van Bijlo, muziek van de vrienden, zang van Mariska Beijmerink. Aanvang 20.30 uur, entree €19,50.

Zaterdag 16 december - Silvester Zwaneveld – Een kleine geschiedenis van bijna alles

Een avond vol humoristische wetenschap. Met Silvester word je lachend slimmer. Hij neemt je mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. En: het wonder dat je zelf ook bent. Van sterrenstelsels tot atomen, van Kelvin tot Einstein, alles komt voorbij in deze bijna allesomvattende theatershow. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

       

Zaterdag 13 januari - Speelman en Speelman – Het moet eruit

Een jubileumvoorstelling waarin niets onbesproken blijft. De behoefte is groot: ze houden niets meer in en kroppen niets meer op. Er is niets meer wat ze tegenhoudt. Het moet er gewoon allemaal uit! De broers voelen de behoefte hun eerdere shows van zich af te pellen als lagen van een ui, zodat ze daarna weer verder kunnen met iets nieuws. En deze trip down memory lane gaat er op een muzikale en humoristische manier aan toe. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 januari - Amsterdams Kleinkunst Festival

Het festival dit keer in een iets gewijzigde vorm. De selectie is voorheen bepaald en beperkt tot 6 deelnemers. Beide avonden spelen er 3 halve finalisten, het publiek kiest per avond een favoriet (de publieksprijs), terwijl de avonden weer zullen worden gepresenteerd door Jelle Kuiper. Overdag wordt er gewerkt met een professionele regisseur, waarvan de resultaten 's avonds wellicht al hun uitwerking zullen hebben.

Aanvang 20.30 uur, entree per avond €15,00, passe partout voor beide avonden €25,00.


Zondag 4 februari - Debby Petter – In mijn hoofd

Debby maakt mooie, kleine juweeltjes, waarin ze tot het eind meesleept in een andere wereld. Debby speelt een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat? Het antwoord is glashelder en onthutsend tegelijk.

Aanvang 16.00 uur, entree €16,00.

Zondag 25 februari - Herman in een bakje Geitenkwark – Verplicht Spelen

Een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs of een speeltuin na de Apocalyps? Je hoeft niet te kiezen, je krijgt het allemaal! Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.

Donderdag 8 maart - George van Houts – Kom Plot

Samenzweringstheorieën, het wereldwijde web wemelt ervan. Maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? Geen cabaret, geen toneel, geen lezing... maar een soort TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot. Aanvang 20.30 uur, entree €17,00.

Zaterdag 10 maart - Arno van der Heyden – Heksenjacht - Er gonst iets in de straten…

Lokale helden spelen de hoofdrol in de reconstructie van de mysterieuze geschiedenis van 'De Heks van Texel', op de mooiste locaties van Texel en haar omgeving. U bent getuige én onderdeel van de productie van de trailer van 'Heksenjacht', onder de meedogenloze regie van Arno van der Heyden. Dit vurige verhaal wordt met hart en ziel verteld en omlijst met passievolle liedjes. Aanvang 20.30 uur, entree €17,00.


 

Zaterdag 17 maart - Piepschuim – Zo doen we dat hier

Een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema's en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Over grote thema's en een klein hartje. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier. Aanvang 20.30 uur, entree €16,00.


        

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2