Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Handhaving in 2e Klasse blijft optie voor Heren 1 van Gc de Texelse

Sport

Hole 18 van Golfclub Purmerend blijkt afgelopen zondag vaak de scherprechter tijdens de golfwedstrijd Veldzijde 1 – De Texelse 1. Het spreekwoordelijke kwartje valt helaas de verkeerde kant op en de ontmoeting, geteisterd door harde wind en regenbuien, wordt uiteindelijk door de beste golfers van Texel verloren met 11-7.

Jordy Schuijl en Herbert de Geer gaan in de ochtend tijdens de 18 holes foursomes 2 down en het duo Menno Schuijl en Laurens Groothuis verliezen hun partij op hole 18; 1 down. Antoine Kersten en Hugo Groothuis daarentegen winnen hun partij overtuigend met 7 om 6. Met een 2-4 tussenstand, moet er in de middag derhalve wat goed worden gemaakt.

Als eerste single gaat Jordy Schuijl de baan in. Hoewel deze teenager flinke afstanden slaat vanaf de tee, zijn er toch nog tegenstanders te vinden die nóg verder slaan. En een daarvan treft Schuijl junior. Hij kan niet tegen dit geweld op en verliest met 5 om 4.

Laurens Groothuis treft dezelfde tegenstander als in de ochtend en het wordt wederom een spannend gevecht. Na een fikse achterstand weet Groothuis op hole 18 (een par 3 van 185 meter met tegenwind) de partij toch nog gelijk te trekken middels een mooie birdie. Captain Kersten treft een tegenstander die met scherpe approaches en door goed te putten stand houdt, maar ook de Texelse aanvoerder kan putten en met een knappe par op hole 18 beslist hij de wedstrijd in zijn voordeel; 1 up. Routinier De Geer neemt in de beginfase het initiatief en komt snel voor. Zijn tegenstander laat het er echter niet bij zitten, haalt in, neemt de leiding en geeft die niet meer uit handen; 2 down.

Menno Schuijl heeft wat recht te zetten na het verlies in de ochtend. Hij komt al snel op een comfortabele voorsprong. Maar door het alles of niets spel van zijn tegenstander lijkt de stand te keren. Gelukkig weet de golfer uit Den Burg de partij op die vermaledijde achttiende hole in zijn voordeel te beslissen; 1 up.

Als laatste gaat de jongste Groothuis de baan in met een tegenstander die zich het pak slaag in de ochtend nog goed kan heugen.

Helaas slaat de Texelse jongeling op hole 18 een waterbal, waardoor de kans op een gelijkspel verloren gaat en hij met 2 down verliest. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend houdt Heren 1 van De Texelse uitzicht op behoud in de 2e klasse en dat is ook de doelstelling na de promotie van vorig jaar.

Volgende week is Texel gastheer en op 7 mei wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen de Amsterdamse in Heiloo.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 7 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30