Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren 2 van Gc De Texelse krijgt panne op Dirkshorn

Sport

Het wordt komende zondag, ondanks dat het Texelse Heren 2 niet speelt, toch een belangrijke wedstrijddag voor het golfteam. Favorieten voor de poulewinst, De Pan 5 en het eveneens ongeslagen Spaarnwoude 2 spelen dan tegen elkaar. Winst van het zestal uit Halfweg betekent dat de Texelaars, een week later, de laatste wedstrijd van de NGF-competitie, nog kans(je) hebben op diezelfde poulewinst, want dan moet er tegen Spaarnwoude 2 uit Halfweg worden gespeeld én gewonnen, het liefst met ruime cijfers.

Afgelopen zondag lukt winnen in ieder geval niet. Captain Alain Hirschler appte een aantal dagen daarvoor zijn mannen nog 'vrolijk' dat 'De Pan' op het vuur stond, refererend aan de wedstrijd tegen De Pan 5 uit Bosch en Duin. Maar op golfbaan Dirskhorn bij Schagen leek het na afloop eerder op een veeg uit de pan.

De uitslag, 12-6, doet niet geheel recht aan het wedstrijdverloop. Gerbrand Zoetelief en Floris-Jan Zwaag, beide altijd beschikkend over een goede wedstrijdmentaliteit, winnen hun Foursomes over 18 holes tegen een gelijkwaardige tegenstander met 4 om 3. Maurice Frantzen en Casper Schiphorst spelen ook tegen golfers met een overeenkomstige handicap. Zij kunnen het verschil niet maken en gaan met 4 om 2 ten onder. Sjoerd Koopman en Alain Hirschler staan na twee holes 2 up, maar na vijf holes 1 down. Zij profiteren uiteindelijk niet van de summiere foutjes van hun opponenten en vinden hun Waterloo op hole 17, 2 om 1.

In de middag, met aangenamere weersomstandigheden dan in de ochtend, wint Zwaag ook soeverein zijn single, 6/4. Frantzen weet een achterstand van 3 down net niet op tijd om te buigen; 1 down. Koopman speelt goed, maar kan niet op tegen een KLM-piloot met dodelijke putprecisie; 4/3. Zoetelief heeft een hele kluif aan zijn flightgenoot, maar wint wel; 1 up, toch weer die wedstrijdmentaliteit!! Schiphorst staat lange tijd 1 up, maar houdt de laatste paar holes geen stand. 2/1. En Hirschler, die wordt in de pan gehakt; 7/6.

Wie weet gaat de laatste wedstrijd over twee weken tegen Spaarnwoude 2 nog om het echie. Zondag weten we meer!

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen gisteren
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7