Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bijeenkomst MKB-Nederland voor lokale partners in Noord-Holland

Zakelijk

Op 12 april aanstaande zal in het Intell Hotel te Zaandam een bijeenkomst van MKB-Nederland plaatsvinden. Deze bijeenkomst is gericht op lokale partners van MKB-Nederland in Noord-Holland. Texelse ondernemers die interesse hebben om deze bijeenkomst bij te wonen, kunnen zich tot 10 april opgeven via het Texels Ondernemers Platform, de belangenbehartiger voor Texelse ondernemers.

Over de bijeenkomst

MKB-Nederland is een organisatie van ondernemers uit het midden-en kleinbedrijf (MKB) die opkomt voor de belangen van ondernemers. Dit doen zij op landelijk niveau, maar regelmatig gaan ze ook in gesprek met lokale ondernemers. Zo ook op 12 april aanstaande. Tijdens de bijeenkomst staan onderwerpen die ondernemers in de regio van belang vinden centraal. De inhoud van de bijeenkomst is dan ook vooral afhankelijk van de inbreng die lokale ondernemers leveren. Daarnaast zal MKB-Nederland toelichten met welke onderwerpen zij op landelijk niveau bezig zijn.

Wat speelt er lokaal?

Als Texelse ondernemer kunt u zelf onderwerpen aandragen voor de bijeenkomst van 12 april. Een aantal onderwerpen die mogelijk interessant kunnen zijn:

Verkiezingen - De VVD is tijdens de verkiezingen wederom de grootste partij van Nederland geworden. Ook op Texel bleek de VVD de grootste te zijn. Wat betekent deze overwinning voor het MKB? Wat voor een gevolgen zal de verkiezingsuitslag met zich meebrengen voor lokale ondernemers?

Financiering - Hoewel het MKB al sinds jaar en dag wordt gezien als de drijvende kracht achter de Nederlandse economie, is het nog altijd lastig voor ondernemers om hun financiering rond te krijgen. Crowdfunding lijkt een goed alternatief te zijn, maar wordt nog weinig gebruikt. Zonde, want platformen als Funding Circle bieden interessante mogelijkheden. Wat zijn voor u de voor- en nadelen van crowdfunding? En welke problemen heeft u ondervonden bij het opstarten of financieren van een crowdfunding campagne?

Human Resources - HRM zou binnen het MKB niet alleen gezien moeten worden als middel, maar als voorwaarde voor een succesvolle onderneming. Juist in kleine bedrijven is HR namelijk van groot belang. Tegen welke problemen loopt u aan? Waar zou u meer advies bij kunnen gebruiken?

Duurzaamheid - Uit onderzoek van MKBServicedesk.nl blijkt dat het merendeel van het MKB de komende jaren duurzamer wil gaan ondernemen. Hoe wordt u als ondernemer daarin gesteund en met welke regelingen moet u rekening houden?

Praktisch

De bijeenkomst van MKB-Nederland vindt plaats op woensdag 12 april 2017 vanaf 14:00 uur. Geïnteresseerden moeten afreizen naar het Intell Hotel in Zaandam, gelegen aan de Provincialeweg 102. Parkeermogelijkheden zijn er onder andere bij Q-park - Hermitage 144, 1506 TX te Zaandam. Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan door voor 10 april een mailtje te sturen naar secretariaat@top-texel.nl.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 20 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00