Robbin Nieuwenhuis in actie
Robbin Nieuwenhuis in actie

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Robbin Nieuwenhuis slaat zijn slag in biljartkampioenschap DVO

Sport

Afgelopen week werden de laatste ronden in de diverse competitie avonden van biljartvereniging DVO gespeeld.

Robbin Nieuwenhuis veroverde twee titels: hij werd kampioen in het libre van de vrijdagavond en in het bandstoten op de dinsdagavond. Libre kampioen van de maandagavond werd Harry Schrama, van de donderdagavond Jan Zijm.

Het kampioenschap driebanden tenslotte werd veroverd door Eduard Keijzer.

Ondanks dat Rint de Vries zijn moyenne met ongeveer 10% verbeterde ten opzichte van vorig jaar eindigde hij net achter Schrama op de tweede plaats in de maandag libre competitie. Schrama werd beloond voor regelmatig spel, waarbij hij ook de verloren partijen met een hoog carambole percentage speelde. Winnaar van de laatste periode werd Cor Rood.

In de donderdag libre competitie was de steeds beter spelende Theo Kemper de enige die Jan Zijm van zijn kampioenschap kon afhouden. Ook Zijm verbeterde echter zijn moyenne behoorlijk en kon Kemper achter zich houden. Winnaar van de laatste periode werd hier Eduard Keijzer.

In de vrijdagavond competitie deden John Betsema en Rinus Wesselman hun uiterste best om Robbin Nieuwenhuis van de titel af te houden. Hoewel ook deze spelers hun moyenne flink verhoogden (ronde de 30%!) lukte dit niet. Nieuwenhuis verbeterde zijn moyenne dit seizoen van 1,2 naar 1,9. De oude garde kan zijn borst natmaken, dit aanstormend talent gaat er in de toekomst op en er over! Dit geldt ook voor Wesselman, die er dit seizoen in slaagde zijn moyenne elke maand te verbeteren. Winnaar van de laatste vrijdagavond periode werd Thijs Smit.

Ook bij het bandstoten was Nieuwenhuis niet te stuiten en liet good old Ries Balk achter zich, waarmee hij ook in deze discipline het kampioenschap veroverde.

Zoals Frans Bik (eindigend met een libre moyenne van 6,2!) dat bij de maandagavond doet, krikt Marc Prins met zijn mooie spel het niveau van veel driebandenspelers op de woensdagavond op. Prins, de man met verreweg het hoogste moyenne, stond lange tijd bovenaan de ranglijst. De laatste avond werd hij nog net ingehaald door Jan Witte en de uiteindelijke kampioen, Eduard Keijzer.

De strijd om het algeheel libre kampioenschap gaat tussen de kampioenen van de maandag, donderdag en vrijdagcompetitie en wordt in het thans lopende apriltoernooi in de Witte Burcht beslist. Bezoek hartelijk welkom. Er is overigens op enkele competitie avonden nog plaats voor nieuwe leden, die desgewenst een aantal lessen kunnen krijgen! (zie ook biljartenoptexel.nl)

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 3 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 22 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2