Sportvereniging De Koog

Remise De Koog

In de uitwedstrijd tegen Vesdo uit Schagerbrug heeft De Koog opnieuw punten verloren. Op sportpark Molentocht werd het 1-1.

De Koog moest het doen zonder een handvol basiskrachten. Bart-jan Grisnigt, (geschorst) Jerry Vledder, Luc Kedde, en Mike van Dorsselaer kampten met blessureleed.

In de eerste helft kwam het team uit de badplaats door een goal van Fotiqui Camera omstreeks de 30e minuut op voorsprong. Een tweede kans was er voor Alex Daalder die op aangeven van Jesper List naast schoot. Vesdo was vooral met dode spelmomenten gevaarlijk, maar dankzij goed keeperswerk van Eddy Witte kon De Koog de voorsprong behouden.

Na de rust werd het spel slordiger en werden de linies te groot, waardoor het voor het Koger middenveld niet meer te belopen was.

Omstreeks de 70e minuut kwam Vesdo door miscommunicatie op gelijke hoogte.
Een hoge bal belandde voor de voeten van de bonkige spits, die de bal binnen de palen wist te schuiven.

Vesdo kon zelfs nog tweemaal op voorsprong komen, maar dankzij een aantal belangrijke reddingen van Eddy Witte bleef dat de gasten bespaard.

Een grote kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken was er voor Jesper List. Zijn inzet werd knap gepareerd in de korte hoek door de doelman uit Schagerbrug.

In de laatste minuten van de wedstrijd had Myron Helleman de volle drie punten alsnog naar het eiland kunnen meenemen. Na een verre uittrap van Eddy Witte kwam hij oog in oog met de keeper maar schoot net naast de paal. Eindstand: 1-1

Koploper Medemblik won wel vandaag en is daarmee uitgelopen op drie punten voorsprong op De Koog.

"Vandaag was het gewoon niet goed, maar we hadden niet gelijk hoeven spelen. De kansen kregen we om de 1-2 te maken, maar onnodig kregen we de deksel op de neus. Om kampioen te worden moet het gewoon beter, besluit trainer John Dobma."

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Duinrand Schoorl. Aanvang 14:00 uur

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.