Aya Couthino tussen de winnaars
Aya Couthino tussen de winnaars

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Competitiespelers testen hun vorm tijdens Coutinho trofee

Aankondiging

Nu deze week de NGF Golfcompetitie weer van start gaat, heeft een aantal competitiespelers afgelopen zondag op De Texelse de Coutinho Trofee gebruikt om te kijken hoe het met hun vorm is gesteld.

In de eerste categorie (tot handicap 14) doen zes van de in totaal acht deelnemers mee aan de NGF-competitie. Overtuigende winnaar met 73 slagen netto is Herbert de Geer van Heren 1. De verliezend finalist van de Winter Match Play competitie 2016/2017 is in vorm en verslaat onder andere teamgenoten Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom die met respectievelijk 78 en 79 slagen netto tweede en derde worden en nog niet echt overtuigen. Houden hekkensluiters Casper Schiphorst (Heren 2), Adriaan Berghauser-Pont en Herman Lauers (beide Heren Senioren 3) hun kruit droog of is hun vorm zoek?

Een categorie lager (tot handicap 20) doen vier van zeven deelnemers mee aan de NGF-competitie. Els de Ridder, uitkomend voor Dames Senioren 2, wint met 35 Stableford punten. Zij heeft 1 puntje meer dan Agnes van Rijkom die geen competitie speelt. Marijke de Beer, van het vorig seizoen gepromoveerde Dames 1, wordt derde met 28 punten. Jos Bosma (Heren Senioren 1) en Eric Scheidemann van het derde heren seniorenteam sluiten de rij en ook zij lijken nog aan hun spel te moeten werken.

In de derde categorie (van handicap 20 tot 54) spelen twee competitiespelers; het echtpaar Piet en Gerri Bolier. De twee teamcaptains, Piet van Heren Senioren 2 en Gerri van Dames Senioren 2, alsmede negen anderen moeten hun meerdere erkennen in…..Paul Witte natuurlijk!! Met 39 Stableford punten blijft hij iedereen weer eens ruim voor terwijl de Boeliertjes, Piet met 32 punten en Gerri 30, tweede en derde worden.

Overigens worden zondagochtend vijf van de zes birdies geslagen door competitiespelers. Bij de heren komen ook de neary en longest op naam te staan van competitiespelers, respectievelijk De Geer en Van Zuilekom. Bij de dames wordt de neary geslagen door Maeike van der Schaaf en de longest door Agnes van Rijkom.

Natuurlijk worden ook dit jaar de prijzen aan de besten uitgereikt door Aya Coutinho.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 8 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3