Vlnr. de vertrekkende eigenaren van theater-restaurant Klif 12 Cor van Heerwaarden en Bas ten Have. Naast hen Jeroen Ras en Berry Lussenburg. Zij nemen het bedrijf per 1 april over.
Vlnr. de vertrekkende eigenaren van theater-restaurant Klif 12 Cor van Heerwaarden en Bas ten Have. Naast hen Jeroen Ras en Berry Lussenburg. Zij nemen het bedrijf per 1 april over.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Cabaretier Berry Lussenburg heeft in Den Hoorn straks eigen podium

Cultuur

Geen grap, cabaretier Berry Lussenburg en partner Jeroen Ras nemen Klif 12 echt over van Cor van Heerwaarden en Bas ten Have.  

Na de overname op 1 april zal de uitstraling van het het bedrijf stapsgewijs worden aangepast, maar het blijft een theater-restaurant. Wel een andere naam: Toegift@klif12. Lussenburg trad al menigmaal op in Klif 12. "Ik speel hier ontzettend graag, het leek me gaaf om zo'n plekje te hebben." Ras, floormanager in het Nieuwe Instituut in Rotterdam, reisde menigmaal mee. "Een plek waar we ons direct thuis voelden. Heel waardevol, hier kunnen we aarden."

De overname van Klif 12 was al eens geopperd door het impresariaat van Lussenburg. Maar kwam in het voorjaar van 2016 serieus ter sprake. Bas ten Have, partner van Cor van Heerwaarden. "We waren op vakantie op Gran Canaria en ik las op Facebook dat Berry en Jeroen daar ook waren." Ze spraken af. Van Heerwaarden, toen al een jaar of zes op zoek naar een opvolger. "Ik wilde de combinatie van theater en restaurant koste wat koste bij elkaar houden. Berry en Jeroen zijn daarvoor de perfecte combinatie. Ik had zo'n combinatie nooit gevonden. Qua theater heeft Berry veel meer in huis dan ik. Ik ben zielsgelukkig, het heeft zo moeten zijn." Van Heerwaarden trekt zich volledig terug uit de zaak. Broadway blijft als vanouds bestaan. De opvolgers hebben tijdens Broadway vorig jaar al proefgedraaid, en zo mogelijk nog meer de smaak te pakken gekregen. 

Lussenburg gaat stoppen met toeren, om zich net als Ras volledig aan het bedrijf in Den Hoorn te wijden. Maar de cabaretier zal niet schromen ook zelf de bühne te beklimmen. "Ik heb hier straks een prachtig podium voor mezelf." Maar ook bekende en minder bekende cabaretiers en kleinkunstenaars zullen het theater in Den Hoorn blijven bezoeken. Daarbij kunnen de nieuwe eigenaars gebruik maken van het netwerk van Van Heerwaarden, die in een onbewaakt moment nog wel eens op het podium zal staan. Ook het theaterdiner blijft, waarbij de gasten tussen de gangen door worden vermaakt met theater. De inrichting van het bedrijf gaat veranderen. "We doen dat in stappen en nemen het publiek mee in de veranderingen. Maar de intimiteit van het theater laten we niet verloren gaan, dat zou zonde zijn." Te zijner tijd volgt nog een "grand opening". 

Zondagmiddag, tussen 16.30 en 17.30 uur wordt het nieuwe theaterprogramma gepresenteerd, zelfs live in de uitzending van Aron Zeeman, via streaming te volgen via www.texelsecourant.nl.

Medewerkers Joost Graaf en Patrick Zijm blijven van de partij en er komt een nieuwe kok. De nieuwe eigenaars zoeken nog een huis op Texel.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 4 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45