Feyenoord in actie tegen Zeeburgia op het veld van SV De Koog.
Feyenoord in actie tegen Zeeburgia op het veld van SV De Koog.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sterren van toekomst in De Koog

Sport

Op het veld van S.V. De Koog wordt zaterdag en zondag de negentiende editie van het Bregkoog pupillentoernooi gehouden. Topteams uit binnen- en buitenland binden de strijd aan met S.V. De Koog, Oosterend en Texel'94.

Ten opzichte van vorig jaar is er slechts één wijziging in het deelnemersveld: sc Heerenveen gaat voor het eerst deelnemen aan het toernooi. Hierdoor komt het aantal profclubs op negen. Het deelnemersveld bestaat uit PSV, Sparta Rotterdam, Ajax, Feyenoord, Heerenveen, KV Mechelen, Racing Genk, Schalke '04, Excelsior, Zeeburgia, Legmeervogels en de Texelse verenigingen S.V. Oosterend, Texel'94 en S.V. De Koog. "We zijn blij dat we weer zo'n sterk deelnemersveld voor elkaar hebben gekregen. De teams willen zelf heel graag. We hebben zelfs de luxe om grote teams te weigeren. Het wordt wel lastiger om onderdak te regelen voor de teams. Ze zitten tegenwoordig over het hele eiland verspreid. Het is weer gelukt, dat is het belangrijkste. We zijn de sponsoren daar weer erg dankbaar voor", vertelt Andreas Schraag van de organisatie.

"De kracht van het toernooi is dat alle wedstrijden op één veld zijn (twee keer half veld red.). Dat houdt het overzichtelijk. De voetballers van de profclubs zijn luxe accommodaties gewend en komen dan hier op het 'knollenveld'. Ze vinden dat juist leuk. Kneuterig op een positieve manier", vervolgt Schraag. Van de overkantse teams doen de F-jes mee, voor de leeftijdgrens van de Texelse spelers geldt dat ze zijn geboren in het jaar 2006/2007. Het toernooi trapt zaterdag om 9:30 uur af met een wedstrijd tussen De Koog en Excelsior en een wedstrijd tussen SVO en Sparta Rotterdam. Titelverdediger Texel'94 begint het toernooi tegen KV Mechelen.

Op zondag gaat het toernooi om 9:00 uur verder Excelsior -Ajax en SVO tegen KV Mechelen. De grote finale wordt vanaf 11:15 gespeeld op veld A. "We gaan er weer een prachtige editie van proberen te maken en daar heb ik alle vertrouwen in. De organisatie is de laatste jaren verjongd. met Lucie Burgman, Richard Quartel, Eddy Witte en Marcel Ris ligt er een basis voor de toekomst. Het is mede door hun enthousiasme dat we het toernooi weer kunnen houden", stelt Jan van Beek. Sportliefhebbers doen er goed aan om een kijkje te komen nemen. In het verleden speelden er al veel spelers op het toernooi die nu meedoen in de (inter)nationale voetbalwereld. Onder meer Vilhena (Feyenoord), Nouri (Ajax), Karsdorp (Feyenoord), Veltman (Ajax), Courtois (Chelsea) en Fosu-Mensah (Manchester United). Naast toekomstige voetbalsterren staat het pupillentoernooi altijd garant voor een hoop gezelligheid.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 9 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3