Marga Lakwijk, Joram Timmerman en Valerie Jongeneel zetelen zich alvast voor het Glazen Paleis.
Marga Lakwijk, Joram Timmerman en Valerie Jongeneel zetelen zich alvast voor het Glazen Paleis. Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Glazen Paleis ook na Amusetour voor culinaire hoogstandjes

Algemeen

"Ik vind het prachtig geworden en ik vind het geweldig dat ik de primeur heb om het Glazen Paleis bij een dergelijk evenement." Freelance chef-kok Joram Timmerman is in zijn nopjes. Zaterdag is hij één van de stops tijdens de Amusetour van Den Burg. 

Joram komt zaterdag voor de dag met een amuse van makreel, een zilte aardappelsalade, zoetzure rode biet en radijsjes en zilte kruiden van Marc van Rijsselberghe. "Vrijdagmiddag en zaterdagochtend gaan we zorgen dat alles in grote lijnen af is. De 'finishing touch' volgt vrijdag in het Glazen Paleis", legt hij uit. De kok werkt voor zijn eigen bedrijf CharpFood.tx ook het liefst met lokale producten en past dus helemaal in het straatje van het evenement. 

Niet alleen Joram is blij, ook Marga Lakwijk van Den Burgs jongste evenementenlocatie kan haar geluk niet op. "We willen dat het Glazen Paleis zo breed mogelijk inzetbaar is. We hebben al muziek en kunst gehad, nu zijn we onderdeel van een prachtig culinair evenement. Er komen stoeltjes te staan en het Glazen Paleis staat natuurlijk wijd opengeklapt. De weersvoorspellingen zijn goed, dus de basis voor succes ligt er", stelt Marga tevreden vast. 

De uitbreiding naar culinaire uitstapjes is niet eenmalig als het aan Amusetour-organisator Valerie Jongeneel van Puur zsa zsa zsu Eventmanagement ligt. "We zijn bezig met een food pop-up concept. We willen regelmatig iets organiseren in het Glazen Paleis, een terugkerend intiem event met telkens een andere twist. Samen met Stichting Wezentuin willen we zo niet alleen Het Glazen Paleis als locatie laten zien, maar we willen ook iets organiseren dat meer traffic naar alle ondernemers in Den Burg stimuleert". vertelt ze.

Over de Amusetour

De Amusetour van komende zaterdag is de eerste in een serie van twee. Later dit jaar vindt in Oudeschild nog een editie plaats. Zaterdag kunnen fijnproevers van 12:00 tot 17:00 uur een culinaire route uitstippelen langs acht deelnemende restaurants in het dorp. De amuses die geserveerd worden zijn net zo veelzijdig als de deelnemers zelf. Met amuses als een schaaldier Thai green curry met Texelse kokkels tot een tartaar van Texels rund, een kwartelei en een mousse van basilicum en rucola. En met een gebakken Zeeduivel in een krokant jasje van Parmaham met een bisque van Texelse garnalen komen alle smaken én lokale ingrediënten van Texel aan bod. De passe-partouts bieden een afwisselend aanbod van vis, vlees en zoetigheden, gecombineerd met een bijpassend drankje. De vegetarische bezoeker kan dit online aangeven, dan wordt het menu aangepast.

De culinaire stops zijn bij Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, Vincent Citylounge, De Texelse Soepketel, CharpFood.tx, Lokaal 16, 't SchoutenHuys en De Smulpot. Passe-partouts kosten €49,50 per persoon voor acht amuses en bijpassende dranken. Kaarten zijn tot en met 24 maart verkrijgbaar via de website van Amusetour en tevens bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina worden er sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over het evenement beschikbaar.

WIL JIJ KANS MAKEN OP GRATIS KAARTEN? GA DAN NAAR ONS LIKE EN SHARE-ACTIE OP DE FACEBOOKPAGINA VAN DE TEXELSE COURANT!

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3