Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Jazz on the Waves

Cultuur

"Veelzijdig, toegankelijk en dansbaar", zo omschrijft Cor van Heerwaarden de zesde editie van Jazz on the Waves. Op de laatste editie van Struûn Texel in november had hij het programma voor 15, 16 en 17 juni 2017 al rond.

Op het programma onder meer Eric Vloeimans en Remy van Kesteren, Estafest en Yuri Honing Acoustic Quartet. Iedere avond wordt vanaf 22:30 uur afgesloten met Wild Organs & Drums. "Zeker dat laatste onderdeel maakt het toegankelijk voor een breed publiek. Het zijn voor Nederlandse begrippen echt allemaal topacts ", stelt Van Heerwaarden. Op hun eigen website omschrijft het gezelschap zich als volgt: "Wild Organ & Drums is de tweekoppige band van toetsenist Hans de Wild. Er wordt energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance gespeeld: WILD music!"

Jazz on the Waves trapt op donderdagavond om 20:30 uur in het Hoornder kerkje af met Eric Vloeimans en Remy van Kesteren. "Trompetfluisteraar en alleskunner Eric Vloeimans gaat samen met topharpist Remy van Kesteren op zoek naar de muziek van de stilte."

Op vrijdag dendert Jazz on the Waves door met Estafest in Klif 12. 'Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment rondlopen vinden elkaar in dit sprankelende kwartet. Met waanzinnige composities, veroorzaken gitarist Anton Goudsmit, violist en cajonspeler Oene van Geel, saxofonist en basklarinettist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet ontroering, verwarring en beweging."
De slotdag van het evenement, wederom vanuit Klif 12, wordt ingevuld door het Yuri Honing Acoustic Quartet. Dit gezelschap combineert elementen uit jazz, pop en oude muziek. Sinds een paar jaar leidt Honing (in 2014 winnaar van de Boy Edgar-prijs) zijn akoestische kwartet dat bestaat uit Wolfert Brederode op de piano, de IJslandse bassist Gulli Gudmundsonn, drummer Joost Lijbaart en uiteraard Yuri zelf.

Kaarten

De kaarten voor Jazz on the Waves zijn verkrijgbaar via de website van Klif 12. Een passe-partout voor het hele evenement kost €65,-. Een kaart voor één van de drie avonden kost €25,-. "Het belooft weer een geweldige editie te worden, waarbij het genieten is voor de echte jazzliefhebber, maar waar ook de 'leek' aan het juiste adres is", besluit Van Heerwaarden.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 minuten geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen gisteren
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6