Sportvereniging De Koog

De Koog pakt periode in Opmeer

De Koog heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap.
Op een moeilijk bespeelbaar veld werd tegenstander H.O.S.V. uit Opmeer met 0-2 aan de kant geschoven. Ook werd met deze overwinning de tweede periode gepakt door de Texelaars.

H.O.S.V. probeerde aan de bal met een aantal positiewisselingen De Koog van de wijs te brengen, maar daar trapte de lijstaanvoerder niet in. De Kogenaren stonden gedegen te voetballen en waren veelal dreigend via de zijkanten.

Op het stugge veld kwamen de Texelaars via Jesper List op voorsprong. Een perfecte pass van Benni Bakkenes belandde achter de verdediging waardoor Jesper List van dichtbij kon binnen schieten: 0-1

In de tweede kwam De Koog voor de wind te voetballen waardoor het opbouwen wat gemakkelijker ging. In de 55e minuut was het weer Jesper List die na een fraaie aanval raak schoot: 0-2

De texelaars hadden veelal de bal en dicteerde de wedstrijd. De tegenstander kwam eigenlijk niet aan voetballen toe en moest het doen met opportunistische lange ballen.

Omstreeks de 75e minuut was Alex Daalder nog dichtbij twee treffers maar zijn schoten werden gepakt door de doelman.

De enige kans voor het team uit Opmeer kwam in de 80e minuut. Na een vrije trap van de thuisploeg kwam een speler oog in oog met keeper Eddy Witte te staan, maar laatstgenoemde bokste met een knappe reflex zijn inzet uit het doel. Eindstand 0-2

"Op dit veld was gewoon niet te voetballen, dus dan moet je het anders aanpakken. De tegenstander hoopte op fouten van ons, maar die maakte wij vandaag niet. We hebben ze eigenlijk geen kans gegeven en zelf het nodige gecreëerd. We hebben vandaag ons plicht gedaan in de titelstrijd en daarbij hebben we vandaag een periode gepakt. " Aldus een lovende trainer John Dobma.

Alex Daalder voetbalde na materiaalpech een helft op een enkele schoen.