De Koog verspeelt twee punten in Callantsoog

Sport

In de uitwedstrijd van afgelopen zondag heeft De Koog dure punten verspeeld.
Tegen het laag geklasseerde Callantsoog bleven de eilanders steken op 2-2

In de eerste helft kwam het team van John Dobma in de 7e minuut op 0-1 door Jerry Vledder.
Daarna kon De Koog maar moeizaam tot echte kansen komen. Callantsoog groef zich in rondom het eigen zestienmetergebied en loerde op de counter. Het veld hielp de Texelaars ook niet echt om een vloeiend grondspel op de mat te toveren.

Vlak na rust kwam de tegenstander door een penalty op gelijke hoogte:1-1 Een speler van Callantsoog liep tegen Joren Bakker op en ging vervolgens gewillig naar de grond. De leidsman twijfelde niet en legde de bal op de stip.

In de 54e minuut werd het nog erger voor de eilanders. De Koog bracht zich zichzelf onnodig in de problemen waardoor een speler van Callantsoog zijn kans schoon zag om eens uit te halen. De bal vloog in de verre hoek buiten bereik van keeper Eddy Witte: 2-1

Erg lang kon Callantsoog hier niet van genieten. Jerry Vledder tekende in de 60e minuut met een geplaatste vrije trap voor de 2-2. Spits Fotiqui Camara maakte vervolgens ook nog een knappe goal maar werd afgekeurd vanwege buitenspel. Scheidsrechter A.C. Mumcuoglu wees eerst naar de middenstip maar ging vervolgens verhaal halen bij zijn luidkeels bezwaar makende grensrechter. Tot verbazing van iedereen besloot hij tot het geven van een vrije schop voor Callantsoog.

Alex Daalder en Fotiqui Camara kregen nog een aantal kansen, maar tot een doelpunt leidde dat niet meer. Eindstand: 2-2

"We speelden vandaag niet als een lijstaanvoerder zou moeten spelen. Ballen over tien meter kwamen geregeld niet aan en we maakten veel verkeerde keuzes. Ook speelden veel jongens onder hun niveau.
Ik denk dat dit tot nog toe onze slechtste wedstrijd was van het seizoen. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Aldus trainer John Dobma"

Volgende week speelt De Koog een uitwedstrijd tegen HOSV in Opmeer.
Aanvang: 14:00 uur