Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

ZDH geeft wedstrijd in tien minuten weg

Ruim een helft lang hield ZDH op eigen veld gelijke tred met Dirkshorn. Daarna hadden de gasten aan tien zwakke minuten van de thuisploeg genoeg om drie keer te scoren en de wedstrijd te beslissen. Het werd zondag uiteindelijk 2-4.

Ondanks de regen was het veld goed bespeelbaar. Uiteraard was het hier en daar glibberig, maar Gemeentewerken had het een paar dagen eerder gerold, waardoor de grootste oneffenheden waren verdwenen. Zonder de wederom geblesseerde Jelmer Bomas en ook zonder Gijs de Graaf speelde ZDH in de eerste helft gecontroleerd en ontregelde het de opbouw van Dirkshorn, de nummer vier van de ranglijst. Kansen waren daardoor spaarzaam. Halverwege de eerste helft mislukte een schot van Remco Boogaard, maar dook Hidde Struick plotseling voor het doel op en tikte hij de bal met een uiterste krachtsinspanning langs de verraste keeper: 1-0.

Aan de andere kant moest ZDH beducht zijn voor de aanvallen van de gasten. Op de bovenste twee ploegen na heeft Dirkshorn het meest gescoord in de vierde klasse. Eenmaal was keeper Daniël Bakker kansloos, maar belandde de bal op de lat. Even later werd het toch 1-1, toen de bal bij een schot na een afgeslagen corner van richting werd veranderd.

Vlak na rust kreeg Timo Westdorp na goed drukzetten samen met Mike de Bruijn een grote kans. De rappe buitenspeler stuitte echter op de keeper. Even later had De Bruijn even te veel tijd nodig. Vervolgens ging het snel. Uit een counter werd het 1-2 en amper van de schrik bekomen, moest ZDH ook de 1-3 incasseren. Een van de Dirkshorn-spelers krulde de bal op de lat, waarna een teamgenoot attent was. Nog weer een paar minuten later stond het 1-4 en was de wedstrijd beslist.

Dirkshorn nam gas terug, maar ZDH was nauwelijks bij machte om nog iets terug doen. Kenny Witte, die vanwege werk in het buitenland voorlopig een aantal wedstrijden zal missen, kwam binnen de lijnen voor De Bruijn. In het laatste kwartier verving Kees Lap Tom Bijl op de rechtsbackpositie. Lap stuurde tien minuten voor tijd Bijpost weg over rechts, die a la Arjen Robben naar binnen trok, een paar man passeerde en de doelman kansloos liet met een schot in de verre hoek: 2-4. De treffer was niet meer dan een pleister op de zere wond.

Omdat concurrenten AGSV en Flevo ook verloren, staat ZDH nog steeds op de derde plaats van onder. Zondag komt Succes op bezoek.