Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Tijd voor nostalgie in Cinema Texel

Cultuur

In Cinema Texel is er deze week tijd voor nostalgie. Wie herinnert zich niet de film Trainspotting uit 1996? Nu is Mark Renton terug. Balletliefhebbers kunnen dinsdag terecht bij The Sleeping Beauty.

T2 Trainspotting:

Twintig jaren zijn verstreken. Er is veel veranderd maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar wachten ze op hem: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller), en Begbie (Robert Carlyle).

The Sleeping Beauty:

Vanuit uw luxe bioscoopstoel wordt u meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal. Via een LIVE-verbinding vanuit The Royal Opera House worden de voorstellingen uitgezonden en in hoogwaardig beeld en 5.1 surround geluid vertoond. U beleefd de voorstelling alsof u er zelf bij bent. Daarnaast zijn alle operavoorstellingen voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Vooraf krijgt u introductie met een uniek kijkje achter de schermen. Deze introductie worden gegeven door prominente figuren uit de opera- en balletwereld. Dinsdag 28 febrauri kunt u genieten van Tchaikovsky's The Sleeping Beauty. Vier het 70-jarige jubileum van The Royal Ballet's productie en stap binnen in een sprookjesachtige wereld vol prinsessen, feeën en magische spreuken.

De voorstelling start om 20.00 uur en kaarten kosten € 21.50 per persoon en zijn inclusief een kopje koffie of thee en iets lekkers bij binnenkomst.

The Sleeping Beauty
De zeer geliefde klassieker, The Royal Ballet's The Sleeping Beauty combineert het beste van klassiek ballet, met al haar charmes en virtuositeit, fantastische muziek en getalenteerde dansers.

Als eerste gechoreografeerd op Tchaikovsky's prachtige muziek door Marius Petipa in Rusland in 1890, heeft The Sleeping Beauty mooie ensembles, solo's, inclusief de Rose Adagio wanneer Prinses Aurora haar huwelijkskandidaten ontmoet en natuurlijk de feestelijke dansen voor de vrolijke bijeenkomst van prins en prinses. The Royal Ballet's mijlpaal enscenering is opnieuw tot leven gewekt voor het 75-jarig jubileum van 2006.

De ontwerpen van Oliver Messell, een van de grootste decorontwerpers van de 20e eeuw, zijn bewaard en geüpdatet voor deze productie van Peter Farmer. De rijke interpretatie van de barokke rijkdom in het koninklijke hof, de panoramische reis van de prins naar het begroeide paleis en de kleurrijke personages in dit beroemde sprookje, maakt deze Sleeping Beauty tot een spektakel als geen ander.

LOOPTIJD VAN ONGEVEER 3 UUR, INCLUSIEF TWEE PAUZES, PLUS EEN INTRODUCTIE VAN 15 MINUTEN.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 1 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1