Els de Ridder en Jan Schaap delen mokerslag uit in Bethel
Els de Ridder en Jan Schaap delen mokerslag uit in Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Nieuwe leiders in klaverjascompetitie

Aankondiging

Bas Tromp en Frans Stark zijn de nieuwe leiders in de klaverjascompetitie Den Burg. John Vlaming en Eric Jan Geus wonnen de achttiende speelronde en horen meteen tot de grote kopgroep.

Het wordt elke week spannender in de competitie. De groep kanshebbers is inmiddels uitgebreid tot 6 koppels. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 6 is slechts 1576 punten, een verschil dat in één week te overbruggen is. John Vlaming en Eric Jan Geus speelden zich deze week bij de kanshebbers door de achttiende speelronde te winnen. Na een opening van 1991 punten volgde er een stevige terugval. In de volgende twee spellen hervonden Vlaming en Geus zich met twee spellen van boven de 1800 punten. Het leverde een eindscore op van 7093. Bart Weijdt en Willem Koomen deden eveneens uitstekende zaken voor het algemeen klassement door tweede te worden. Zij leken op weg naar de rondewinst na drie winstpartijen ruim boven het gemiddelde. In het laatste spel zetten Frans Bos en George Eelman hen echter de voet dwars. Zij haalden 6935 punten en stijgen naar de tweede plaats in het klassement. Daaronder waren de verschillen erg klein. Bas Tromp en Frans Stark pakten de derde plaats met 6562 punten. Dat was nét voldoende om de koppositie te veroveren. Theo en Gerard Witte behaalden een mooie vierde plaats met 6554 punten. Zij stijgen daarmee naar de achtste plaats in het klassement. Ook Freek en Gerda Veeger (vijfde met 6546 punten), Cees Vinke/Carlo Bos (zesde met 6543 punten) en Marja en Martien Bakelaar (zevende met 6540 punten) kwamen boven de 6500. Er werden overigens maar weinig punten gespeeld, het gemiddelde was met 6162 punten het laagste tot nu toe in dit seizoen. Ook het aantal marsen bleef met 25 benden het normale peil.

In het algemeen klassement zijn de verschillen bijzonder klein. Bas Tromp en Frans Stark leiden, op één (!) punt gevolgd door Bart Weijdt en Willem Koomen. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden staan derde op 182 punten. In deze fase van de competitie zijn de verschillen vaak kleiner, het worden dus nog spannende weken voor de kanshebbers.

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 56 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06