Sportvereniging De Koog

De Koog maak gehakt van V.Z.V.

Ondanks het ontbreken van vier basisspelers heeft het team van John Dobma en assistent Richard Verhoef goede zaken gedaan. Nummer twee van de competitie, V.Z.V. uit ´t Veld werd met 4-0 terug naar de vaste wal gestuurd.

Het ontbreken van Daan Eelman, Jesper List, Mike van Dorsselaer en Luc Kedde werd o.a. opgevangen door het de uit Zuidoost Azië teruggekomen levensgenieters Robin Schoo en Andries Kuip. Ook de gretige Nick Schade en Yoni Houwing sloten zich bij de groep aan.

In de eerste helft was het veldoverwicht voor het team uit de badplaats. Er werd leuk gevoetbald, en een hoop kansen gecreëerd maar direct tot doelpunten leidde dat nog niet. De lijstaanvoerder moest wachten tot de 44e minuut toen Ben Siebenga het scoringsbal opende. Met zijn mindere rechterbeen wist hij de bal fraai in de verre hoek te schieten: 1:0  Nog voor rust deed Alex Daalder met een flitsende loopactie een tweede duit in zakje: 2:0

Het was een wonder dat het op slag van rust nog maar 2-0 stond. De complete voorhoede had ongeveer al een stuk of vier goede mogelijkheden gehad om de marge te vergroten.

Na de thee werd de moegestreden Marlon Zijm vervangen door Andries Kuip.
Kuip was na een vakantie van 40 dagen in het bruisende Azië, na langdurig blessureleed, en het ontbreken van ongeveer driekwart jaar wedstrijdritme, een openbaring op de linkerflank.

V.Z.V. vocht als nummer twee van de competitie voor wat het waard was, maar kon nauwelijks tot kansen komen. De organisatie van De Koog stond welgezegd als een huis, waardoor het voor de tegenstander lastig was om doelgevaar te creëren.

Ook Fotiqui Camara was de hele wedstrijd al met diverse mogelijkheden dichtbij een treffer, maar kon onfortuinlijk niet zijn stempel op het doelpuntenverloop drukken.

In de 71e minuut wist Myron Helleman na een aantal pogingen zijn treffer te maken.
Een steekbal werd door de snelle buitenspeler opgepikt en van dichtbij vanaf rechts binnen geschoten: 3-0

Twee minuten later was het de flegmatieke Alex Daalder die de eindstand op het scorebord zette.
Na een fraaie aanval liet hij de rechtsback uit ´t Veld zijn hielen zien en schoot beheerst langs de keeper: 4-0

John Dobma "Ik ben onwijs content met de manier waarop wij vandaag deze wedstrijd tegen onze directe concurrent zijn ingegaan. Ik heb mijn jongens het nodige aan opdrachten meegeven, maar de manier waarop zij daar mee zijn omgaan is gewoon voortreffelijk. Als een geoliede machine staan wij hier op het prachtige veld in De koog onze eerste plaats te verdedigen. Ook het missen van een vier stuks basisspelers wordt gewoon prima ingevuld." "Ja gewoon een geweldige voetbalmiddag" voegt assistent Richard Verhoef er nog aan toe.

Volgende week, zondag 26 februari gaat de blauwe trein op bezoek bij Callantsoog.
Aanvang: 14:00 uur