Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Spanning terug in klaverjascompetitie.

Algemeen

De spanning is helemaal terug in de klaverjascompetitie van Den Burg..De toppers in het klassement hadden de wind niet mee. Bas Tromp en Frans Stark profiteerden optimaal door de ronde te winnen. Peter van Heerwaarden en Fenny Caspers staan nog aan de leiding, maar de concurrentie is nu erg dichtbij gekomen.

Bas Tromp moest vaste maat Frans Stark missen, maar deed met een invalster uitstekende zaken. voor het klassement. Alle vier partijen werden gewonnen en dankzij een uitschieter van 2330 punten in het derde spel werd de rondewinst veilig gesteld. Stark en Tromp haalden 7172 punten en zijn in één klap de belangrijkste concurrenten van de leiders, zij staan nu op twee. Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma waren ook prima op dreef. Zij liepen de rondewinst mis door een minder goed tweede spel, dat overigens in het derde spel met een score van 2006 weer prima werd gecompenseerd. Zij haalden 6887 punten en nemen duidelijk afstand van de onderste plaatsen. Ook Bart Weijdt en Willem Koomen deden goede zaken door de derde plaats te pakken. Na een stroeve start werden drie solide scores neergezet met één uitschieter van 2161 punten.. Weijdt en Koomen stijgen naar drie in het algemeen klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan haalden de vierde plaats met 6699 punten. De punten werden met regelmatige scores binnengehaald. Laan en Westdorp keren dankzij deze score weer terug in de top-10. Jos Veeger en Theo Stoelinga tekenden voor de vijfde plaats met 6631 punten. Winst in het klassement leverde dat niet op, zij blijven veertiende. Het gemiddelde was met 6259 punten aan de hoge kant. Ook het aantal marsen was met 31 meer dan gemiddeld.

In de top van het algemeen klassement zijn de verschillen klein. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden leiden nog, maar de voorsprong op Bas Tromp en Frans Stark is gekrompen tot 259 punten. Ook Bart Weijdt en Willem Koomen (3e op 633 punten) en Lieuwe van der Veen en Ko Koomen (4e op 728 punten) draaien goed mee in de top. Daarna valt er een gaatje, maar het verschil tussen nummer 1 en nummer 8 in het klassement is minder dan 2500 punten. In deze fase van de competitie zijn de verschillen wel eens groter geweest, er is dus nog van alles mogelijk.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3