Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Twee eenakters bij De Vriendenkring

Cultuur

Door allerlei (verdrietige) omstandigheden was het lang de vraag of het ging lukken, maar toneelvereniging De Vriendenkring komt deze winter tóch in actie. De Hoornders verzorgen zaterdag 18 februari een avond met twee eenakters.

De eerste is Verdeeld van Jacolien van Kooten-Eelman en Karin Gaasbeek. Zij schreven het stuk zelf voor het Alzheimer Café en gingen er daarna met veel succes mee op tournee, tot in Den Helder, Schagen en Hoorn aan toe. Ze speelden het ook op Texel al een paar keer, maar gezien alle enthousiaste reacties verwacht De Vriendenkring veel mensen een plezier te doen met een extra voorstelling.  

Het soms emotionele maar vaak ook bijzonder grappige Verdeeld gaat over twee zussen die samen de zolder van hun ouderlijk huis leeghalen, vlak nadat hun moeder, die de laatste jaren aan Alzheimer leed, is overleden. Samen én verdeeld ervaren de vrouwen wat de gevolgen zijn van deze ernstige ziekte.

Na de pauze is de beurt aan Sietske Bakker en Joop Rommets. Zij spelen Bejegen me heus, een droogkomisch stuk van Jos Ahlers over verveling, kunst en seks. Diep verscholen in een groot, leeg museum voor moderne kunsten bewaken twee suppoosten een – schijnbaar – belangrijk kunstwerk. De twee vullen hun dagen met absurde gesprekken. Waartoe die leiden, is de vraag, maar opvallend zijn ze zeker. Ook Sietske en Joop waren met Bejegen me heus al eerder te zien, onder meer op het eenakterfestival in Klif 12 in 2013.

De toneelavond in De Waldhoorn begint om 20.00 uur. Kaarten kosten €7,50 (inclusief een kop koffie of thee) en zijn verkrijgbaar via tel. 319405.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 23 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30