Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Weijdt en Moree sterkste bij Texels kampioenschap

Sport

Bart Weijdt en Piet Moree waren opnieuw de sterkste in de vierde speelronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. Zij hebben nu een riante voorsprong in het klassement.

Met nog één speelronde te gaan zitten Bart Weijdt en Piet Moree op rozen. Van de vier speelronden wisten zij tot nu toe drie ronden te winnen. Ook deze avond zat alles mee. Alle vier de spellen werden ruim gewonnen.

Met een flinke uitschieter van 2280 punten in het laatste spel stopte de teller op 7722 punten. Weijdt en Moree hebben nu een voorsprong van bijna 2000 punten op nummer twee Hetty Westerink en Rosa Harbers. Die hielden als directe concurrenten van de leiders nog goed stand. Na een start van 1908 punten volgde een domper van slechts 1120 punten in het tweede spelletje.

Met een slotakkoord van twee spellen van ruim boven de 2000 wisten de dames de schade te beperken. Zij eindigden met 7160 punten op de tweede plaats en stijgen ook naar twee in het algemeen klassement. Piet van der Slikke werd met gelegenheidsmaat Piet Kikkert derde. De Van der Slikkes waren dit kampioenschap slecht begonnen, maar met een score van precies 7000 punten  weten zij zich nog aardig omhoog te werken. Zij stijgen van zeventien naar vijftien.

Sjaak Koomen en Freek Veeger haalden de vierde plaats binnen en deden daarmee goede zaken voor het algemeen klassement. Met 6898 punten stijgen zij naar de vierde plaats. Het gat met de top 3 is vrij groot, maar helemaal kansloos voor de top-3 zijn Koomen en Veeger nog niet. Willem Koomen en Eric Jan Geus werden vijfde met 6840 punten. Dat levert vijf plaatsen winst op in het klassement, Geus en Koomen stijgen van dertien naar acht. Het gemiddelde was hoog met 6357 punten. Er werden 42 marsen gespeeld.

In het klassement leiden Moree en Weijdt met een voorsprong van 1979 punten op Westerink/Harbers. Gerda Veeger en Fenny Caspers bezetten de derde plaats met een achterstand van 2354 punten. Daarachter valt een gat, maar de onderlinge verschillen tussen nummer vier en nummer dertien zijn erg klein,. Daar zitten slechts 693 punten tussen, dus voor veel koppels nog alle kans om in de top-5 te eindigen.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 7 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 10 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5