Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Weijdt en Koomen weer de sterkste bij klaverjassen

Algemeen

Bart Weijdt en Willem Koomen waren opnieuw goed op dreef en haalden de hoogste score in de dertiende speelronde van de klaverjascompetitie. Van Heerwaarden en Caspers handhaven zich aan de top van het klassement.

Bart Weijdt en Willem Koomen haalden alweer de vierde ronde-winst van dit seizoen binnen. Weijdt en Koomen wisten alle spelletjes te winnen. Dat gebeurde met gelijkmatige scores zonder echte uitschieters. Weijdt en Koomen haalden 7233 punten. Zij staan nu weer tweede in het klassement. Ook Tiny Zwaneveld en Piet Moree wonnen zonder topscores alle vier de spelletjes. Zij bleven maar net achter bij de rondewinnaars en mochten 7184 punten bijschrijven. Dat leverde twee plaatsen winst op in het klassement. Zij staan vijfde. Bas Tromp en Frans Stark hebben de smaak nu te pakken. Het lukte hen voor de tweede achtereenvolgende keer om boven de 7000 punten te spelen.  Dat was vooral te danken aan een sterke opening van 2196 punten. Vooral in de laatste partijen moesten Tromp en Stark nog het nodige toegeven. Ze haalden 7103 punten en moeten nog even wachten op de eerste rondewinst. In het algemeen klassement doen zij na hun tussensprint weer goed mee. Zij stijgen naar de derde plaats. Het gelegenheidsduo Carlo Bos en Truus Witte (als vervanger van Cees Vinke) scoort er de laatste weken flink op los. Deze keer werden zij vierde met 6972 punten. In het klassement stijgen Bos en Vinke daarmee naar de achtste plaats in het klassement. Freek Veeger haalde met invaller Piet van der Slikke de vijfde plaats binnen met 6616 punten. Ondanks dit goede resultaat moeten de Veegers een plaatsje inleveren, zij zakken van zes naar zeven. Het gemiddelde was met 6217 punten even iets minder dan de afgelopen weken. Er werden 25 marsen gespeeld, ook dat is aan de zuinige kant.

In het algemeen klassement verliezen Van Heerwaarden en Caspers weliswaar wat terrein, maar de voorsprong op Koomen en Weijdt is met 1608 punten nog steeds redelijk riant. Bas Tromp en Frans Stark stegen ten koste van Lieuwe van der Veen en Co Koomen naar de derde plaats op 2267 punten. 

Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 46 minuten geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 55 minuten geleden 22
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 16 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58