Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Niet gewonnen, maar wel meest Markante Onderneemster

Zakelijk

Marianne Langeveld is niet gekozen tot 'Meest Markante ondernemer van Nederland. Aangezien zij de enige vrouw was in de selectie van dertien ondernemers is ze alsnog de meest markante onderneemster van het land.

Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award. Deze wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Op deze manier wil KHN laten zien zien hoe innovatief en professioneel we zijn als Nederlandse horeca. In 2016 vonden de regionale verkiezingen plaats. In deze periode werden in elke (KHN-)regio regionale winnaars gekozen. Marianne Langeveld werd uitgeroepen tot meest Markante ondernemer van Noord-Holland. Voor de titel Meest Markante ondernemer van Nederland moest zij strijden met een promotiefilmpje en presentaties van haar bedrijf voor een jury tegen dertien andere kandidaten in Nederland.

Uit alle veertien regionale winnaars werd eind 2016 een landelijke winnaar gekozen. Deze landelijke winnaar werd bekendgemaakt tijdens de KHN Nieuwjaarsreceptie met Horecava 2017 op 9 januari. De landelijke winnaar wordt de Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017 en neemt de titel over van de winnaars van vorige editie: Michiel en Martijn van den Berg uit Noordwijk. "Hoewel Marianne Langeveld van Hotel Texel niet gewonnen heeft kunnen wij haar toch trots de meest Markant Onderneemster van Nederland noemen (immers zij was de enige vrouw)! Om op haar jonge leeftijd ook al zo je nek te durven uitsteken, moet je wel lef en kwaliteiten hebben! Top Marianne", laat Anja Beerepoot van de Texelse afdeling van KHN weten. 

Niet alleen de Texelse afdeling is lovend over Langeveld, ook de jury. "De Texelse, jonge onderneemster Marianne blinkt uit door haar professionaliteit, enthousiasme, samenwerking met lokale ondernemers en het product wat zij aanbiedt. Marianne heeft er met haar bedrijf voor gezorgd dat haar gasten een unieke, compleet met het eiland vervlochten totaalbeleving ontvangen van eten, drinken, slapen en ontspannen. Haar motto 'alles wat beweegt, blijft' is sprekend voor wie zij is en wat zij uitstraalt." 

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 51 minuten geleden 2
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11