Sportvereniging De Koog

Winterkampioen De Koog

Aan het sportcomplex heeft De Koog tegen MOC uit Midwoud goede zaken gedaan.
Met een 6-0 overwinning liep de ploeg uiteindelijk van het veld. Met deze overwinning gaat het team van John Dobma en assistent Richard Verhoef als de nummer 1 van de 5e klasse a de winterstop in.

Na 18 minuten was het raak voor De Koog. Myron Helleman gaf een voorzet op de tweede paal, maar zijn inzet belandde prachtig in de verre hoek buiten het bereik van de doelman. Na een half uur spelen kreeg Ben Siebinga in het zestienmetergebied een duw in de rug, waarop de leidsman naar de stip wees. Daan Eelman mocht vervolgens aanleggen van 11 meter maar zijn inzet ging jammerlijk langs de palen over de achterlijn. MOC vocht voor wat het waard was, maar was niet opgewassen tegen het sterk spelende sterrenensemble van Dobma.

Helleman was attent en maakte zijn tweede van de middag op een soort gelijke manier als zijn eerste treffer. Een schot van Fotoqui Camara werd in de rebound door Helleman hard in de verre hoek gekegeld: 2-0

De rust liep wat uit omdat een speler van het team uit Midwoud acuut te maken kreeg met hartklachten. Omstanders en spelers namen geen enkel risico en direct werd er een ambulance ingeschakeld. Na een medisch oponthoud van 20 minuten kon de wedstrijd weer worden hervat.

Kort na rust was Fotoqui Camara na handig wegdraaien dichtbij een treffer maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper. De Koog liet in de 68e minuut zien hoe voetbal gespeeld moet worden. Na een prachtige aanval uit het boekje was het Jesper List die de bal langs de doelman schoof: 3-0

MOC voelde dat het vat leeg was en zodoende kwam er nog meer ruimte op het veld waardoor De Koog de bal eenvoudig rond kon laten gaan. De 4-0 kwam op naam van Fotoqui Camara die na een goede individuele actie raak schoot: 4-0

Joren Bakker was in de 75e minuut het middelpunt van de feestvreugde nadat zijn prachtige strakke pass door het centrum werd binnen getikt door Jesper List: 5-0

Keeper Eddy Witte moest in de 77e minuut nog een keer zijn kunsten vertonen toen een schot vanuit de tweede lijn zijn kant op kwam. Met een knappe duik pareerde hij de bal naar de zijkant waarna De Koog de bal weer kon oppikken.

Het slotakkoord van de middag kwam op naam van List die beheerst in de korte hoek de keeper van MOC kansloos liet: 6-0

Door het gelijke spel van concurrenten VZV uit ´t Veld en Sint Boys heeft De Koog de koppositie in de 5e klasse a overgenomen. Ook in de 2e periode doet het goede zaken en staat het met een wedstrijd minder gespeeld, gedeeld eerste met DESS uit Benningbroek.

Trainer John Dobma "Wat ik als eerste wil zeggen is dat ik hoop dat het met die jongen van MOC hopelijk goed gaat. Met hartklachten moet je serieus omspringen en dat is gelukkig gebeurd.

Wat het voetbal betreft; Ik heb vanmiddag een leuke pot voetbal gezien. Er werd vrij aardig gespeeld en veel gescoord. Dit is genieten geblazen. We gaan allemaal met een lekker gevoel de winterstop in. Nu gaan we even lekker aan de boerenkool en laat ik mijn jongens de vrije loop."

Zondag 29 januari 2017 speelt De Koog zijn volgende wedstrijd uit bij Callantsoog.
Aanvang 14:00 uur