Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nederlaag voor een verzwakt ZDH

Sport

Niet meer dan negen vaste eerste-elftalspelers kon ZDH-coach Marcel Boone zondag opstellen in de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart'30. Dankzij A-junioren en spelers van het tweede elftal kon toch een team op de been worden gebracht. Maar een nederlaag bleek niet te voorkomen: 1-4.

Het rijtje geblesseerden bij ZDH lijkt elke week wel groter te worden. Jelmer Bomas, Remco Boogaard, Hidde Struick, Marijn Kaat en Kenny Witte bekeken de wedstrijd zondag noodgedwongen vanaf de zijlijn. Ook Sieme Zijm en Hans Berbée waren niet beschikbaar. Daardoor was een basisplaats gereserveerd voor junioren Barry van der El en Bjorn Nichols. In de tweede helft kwam nóg een jeugdspeler in actie: de 16-jarige Casper Pieterse. Door nieuwe blessures moesten na rust ook Stephan Witte en Kees Lap invallen. Zij hadden 's ochtends al met het tweede elftal tegen GeelZwart'30 3 gespeeld.

Het wekte geen verbazing dat ZDH verloor. De bezoekers uit 't Zand kwamen al na vijf minuten op voorsprong door een schitterende vrije trap, die vanaf vijfentwintig meter via de binnenkant van de paal doel trof. Tien minuten later werd de Hoornder verdediging door een soepele aanval opengereten en stond het al 0-2.

Het zag er op dat moment heel somber uit. Gelukkig voor ZDH ging Geel Zwart'30 niet al te zuinig met de vele kansen om. Een aanvaller presteerde het zelfs voor open doel in het zijnet te schieten. Vanuit het niets kreeg ZDH ook kansen. De beste waren voor Mike de Bruijn. Uit een voorzet van Cor Bijpost schoot hij net over. In blessuretijd kreeg de nieuwe voorzitter plotseling vrij baan, maar stuitte hij tot twee keer toe op de keeper. Vlak daarvoor was het 0-3 geworden, door wederom een fraaie vrije trap.

Na rust slaagde ZDH er beter in de linies gesloten te houden. Dat kwam ook doordat Geel Zwart'30 het wel leek te geloven en nonchalanter begon te spelen. In de zeventigste minuut werd het zowaar 1-3. Bijpost zette voor, Pieterse bracht de bal terug in het doelgebied en zag de keeper mistasten, waarna Gijs de Graaf uit de draai kon raak schieten. De thuisploeg putte moed en nieuwe energie uit deze treffer en trok fanatiek ten aanval. In kansrijke situaties werd vaak echter te onnauwkeurig voorgezet, waardoor Geel Zwart'30 vrij eenvoudig op de been kon blijven. In blessuretijd werd het nog 1-4.

Zondag speelt ZDH in Tuitjenhorn tegen titelkandidaat Hollandia T.