Sportvereniging De Koog

De Koog boekt moeizame zege

De Koog heeft in de uitwedstrijd tegen Wiron uit Den Oever met 0-1 gewonnen.
Van sprankelend veldspel zoals in voorafgaande wedstrijden was echter geen sprake.

In de eerste helft was het moeilijk voetballen op het sompige veld van de gastheren. Wat beide ploegen lieten zien, was ook niet om over naar huis te schrijven. In veel gevallen werd er door De Koog voor de lange bal gekozen die veelal werd weg gekopt door de lange centrale verdediger van de thuisploeg. Wiron kon eigenlijk ook geen potten breken en was de bal in een vroeg stadium vaak snel weer kwijt. Na een paar spaarzame kansen voor Marlon Zijm en Robin Schoo was het Bart-Jan Grisnigt die vlak voor rust voor de openingstreffer tekende. Een van richting veranderd schot plofte buiten bereik van de keeper in de verre hoek: 0-1

In de tweede helft nam Wiron het heft wat meer in handen en kon het met opportunistisch spel een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied komen. In deze fase van de wedstrijd moest keeper Eddy Witte in actie komen om de voorsprong voor de Texelaars te behouden. Hoewel de ploeg uit Den Oever met meer druk vooruit ging spelen, kwam er ook meer ruimte voor het team van John Dobma. De ingekomen Alex Daalder kwam twee keer oog in oog met de keeper te staan, maar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Ook Marlon Zijm deed drie minuten voor tijd alles goed, maar schoot de bal onfortuinlijk op de paal. Hoewel nog een aantal hachelijke momentjes zich voordeden in het zestienmetergebied van De Koog, veranderde de score niet meer. Eindstand 0-1

"Hier kun je kort over zijn: Dit was geen hoogstaande pot voetbal maar uiteindelijk gaat het om winnen." aldus trainer John Dobma.

Volgende week is De Koog vrij en zondag 27 November speelt het thuis tegen Medemblik.
Aanvang: 14:00 uur