Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Tevoko dames winnen van koploper

Move 2 uit Edam/Volendam was zaterdag de te kloppen tegenstander. Tevoko dames startte slordig en moest even wennen aan het spelletje wat de tegenstander speelde, hierdoor ging de eerste set verloren. Maar de drie sets daarop volgend werden gewonnen. Tevoko won de wedstrijd met 3-1.

Meteen nam Tevoko in de eerste set een voorsprong van 5-1 door moeilijke opslagen, maar daarna nam MOVE het heft in handen, door snel te spelen. Tevoko voelde zich hierdoor opgejaagd en maakte hierdoor slordige fouten. Tevoko speelde bij vlagen mooi volleybal maar kon niet haar normale niveau halen en dat resulteerde in een set verlies, het werd 20-25 voor MOVE.

In de tweede set ging Tevoko geconcentreerder van start, Joannie van Elk zorgde door haar inzet en goede spel voor rust in het team. De pass lag goed bij de spelverdeelster en hierdoor kon Tevoko gevarieerd aanvallen en hier had MOVE niet één twee drie een antwoord op. Tevoko nam wederom een voorsprong maar nu konden de dames de voorsprong wel behouden. En door hard te werken in de verdediging en door rake klappen van onder andere Ivet Former pakte Tevoko de tweede set met 25-18.

Ook in de derde set bleef Tevoko geconcentreerd spelen en inmiddels hadden de Texelse dames het spelletje van MOVE door. Toch bleven de dames in deze set gelijk opgaan. Het verschil in de derde set was te zien op het eind van de set, Anne Sikma serveerde zeer lastig waardoor Tevoko de stand van 21-21 omzette in 25-21.

Nienke Witte begon in de vierde set met de opslag en ook zij had een zeer moeilijke service waar MOVE geen vat op kreeg en zo nam Tevoko een voorsprong van 8-0. Hierdoor was MOVE gebroken en Tevoko pakte zeer eenvoudig de vierde set met 25-12.

Door de 3-1 overwinning zijn de Texelse dames weer gestegen naar een zesde plaats met 6 punten achterstand op de nummer 1 en een wedstrijd minder gespeeld.