Sportvereniging De Koog

De Koog dendert door: 7-0

Aan de Boodtlaan heeft het team van John Dobma wederom een ruime overwinning behaald. Dit keer tegen het laag geklasseerde Kaagvogels uit Kolhorn. Na een middag vol doelpunten bleef de teller steken op 7-0.

Door het ontbreken van Alex Daalder (knieblessure), keeper Eddy Witte (wandeltocht Terschelling) en Jerry Vledder (stage Camp Nou) was trainer John Dobma genoodzaakt het een en ander om te gooien. Benni Bakkkenes had daardoor een basisplaats gekregen en ook stand –in keeper Wouter Spigt was daardoor in de startformatie terechtgekomen.

Al met al was het voor de gastheren een makkelijke middag. Het veldspel liet weliswaar vaak te wensen over, maar de gasten uit Kolhorn zorgden ervoor dat De Koog kans op kans voorgeschoteld kreeg. Het was een wonder dat het bij rust nog maar 2-0 stond. De gasten kregen in de hele wedstrijd eigenlijk maar één echte kans en dat was in de negende minuut. Door wat miscommunicatie in de Koger laatste linie kon een tegenstander rond de zestien uithalen, maar zijn inzet ging belandde naast het doel van Spigt.

Na een ongeveer een half uur spelen kwam de eerste treffer van de middag op naam van Daan Eelman. Een kopbal van de jarige Bart-Jan Grisnigt werd tegen een speler van Kaagvogels gekopt en vervolgens door Eelman in de rebound binnen geschoten.

Vlak voor rust was Eelman weer de gevierde man. Een van richting veranderd schot plofte in de korte hoek: 2-0

Hoewel De Koog zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, kreeg je niet de indruk dat de thuisploeg nog in de problemen zou komen. Na hooguit drie balcontacten was de dolende tegenstander de bal alweer kwijt en leek het zelfs blij te zijn, de bal niet in de ploeg te hebben.
Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het Mike van Dorsselaer die na een prachtige pass van Joren Bakker de wedstrijd in het slot gooiden: 3-0
Na de treffer van Dorsselaer ging het hard en dus een korte samenvatting van de doelpunten:

In de 65e minuut geeft Myron Helleman een voorzet op Marlon Zijm die van dichtbij raak schiet: 4-0.

Vervolgens was het weer Zijm die in de 76e minuut met een bekeken schot de keeper kansloos liet: 5-0. Robin Schoo mocht ook meedelen in de feestvreugde door na miscommunicatie in de Kolhorner laatste linie, de bal binnen te schuiven: 6-0.

Een bekend gebruik bij de sportvereniging De Koog is het houden van een poule, wat de eindstand betreft. Na het zien van het veldoverwicht en de vele doelpunten, begon het Koger publiek de ploeg nog meer aan te moedigen. Dit om een zo goed mogelijke vooraf ingevulde persoonlijke eindstand te generen. Met de 6-0 op het scorebord kreeg een aantal toeschouwers en spelers door dat penningmeester Adrie Eelman met deze stand de eer zou opstrijken. Dat ging een aantal spelers aan het hart waardoor er zo goed en zo kwaad mogelijk in de laatste minuten van de wedstrijd gepoogd werd te scoren. Dat lukte. In de 89e minuut was daar godzijdank Marlon Zijm, die met de zevende Koger treffer, Robin Schoo tot winnaar van de poule bekroonde. Eindstand 7-0

"Vooraf had ik m'n team gewaarschuwd voor onderschatting van deze tegenstander. Hoewel het veldspel niet altijd even goed was vandaag, was er van onderschatting absoluut geen sprake. Dat vind ik belangrijk, dat we in dezelfde swung blijven en gewoon ons ding blijven doen, ongeacht tegen welk team we spelen. Ook kan eigenlijk iedereen bij ons een doelpunt maken, dat is leuk om te zien."
Aldus een opgetogen John Dobma

Volgende week, 13 november gaat De Koog op bezoek bij Wiron uit Den Oever.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15