Kemper in actie
Kemper in actie

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Volop spanning in Eilandcompetitie Biljarten

Sport

Na twee rondes is de Eilandcompetitie Libre al heel spannend. Drie teams hebben 18 wedstrijdpunten verzameld en daarmee staan de Kuip 1, de Bijenkorf 1 en de Jutter gezamenlijk aan kop.

De teamleiders Ton Methorst, Dirk Leeghwater en Kevin Knol kijken met hun scores tevreden terug op het verloop van de eerste twee rondes, hoewel Klif23 zich in hun kielzog bevindt. De Kuip1 en de Bijenkorf 1 wisten in de eerste ronde hun broeders uit het tweede team met liefst 10-2 te verslaan. De Jutter werd aanvankelijk door de Wielewaal met een 6-6 gelijk spel op afstand gehouden. Gerard Appelman en Kevin Knol deelden de punten, waarbij zowel Knol als Appelman een prima partij speelden met een moyenne van resp. 4.17 en 5.56. Gijs Berger zorgde voor de resterende 4 wedstrijdpunten van de Wielwaal door zijn beide partijen tegen uitbater Tjeerd Henstra met een moyenne van 2.75 in winst om te zetten.

In de tweede ronde was de Jutter oppermachtig tegen DVO2: 12-0.

De broederstrijd tussen DVO1 en DVO2 werd overtuigend gewonnen door DVO2. Theo Kemper (DVO2) toonde zijn goede vorm van de laatste weken door op de eerste avond beide partijen overtuigend van Harm de Vries te winnen. In de eerste partij maakte Kemper een serie van 11, waarna hij met een slotserie van nog eens 10 caramboles zijn partij in slechts 8 beurten won met een moyenne van 3.75. Door dit resultaat speelt DVO2 met 8 wedstrijdpunten nog steeds een rol van betekenis.

Dirk Leeghwater van de Bijenkorf 1 was goed op dreef tegen Ries de Winter van MBC2. Leeghwater won beide partijen met een ouderwets overall gemiddelde van 2.97. Richard Daalder en Henk van Sambeek deelden de punten met Gert-Jan Ippen en Hans Peerdeman. Klif23 won met 8-4 van zowel MBC3 met Judo Vriens en de Bijenkorf 2 met nieuwkomer Roel Riegman. Met name Martijn Former en Cor Huisman van Klif23 blijven groeien in hun spelniveau, waarbij good old Huisman met een moyenne van 2.79 inmiddels kopman is bij Klif23. Opvallend was de prestatie van Daniel van Vreden, die Frans Bik in slechts 12 beurten versloeg. Met een prima serie van 18 caramboles speelde Van Vreden zijn 60 caramboles vol met een moyenne van 5.00. Op de algehele moyennelijst gaat Bik aan kop met een gemiddelde van 5.14, gevolgd door Knol met 3.86 en Appelman met 3.08.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5