Sportvereniging De Koog

De Koog wint van Vesdo

De Koog deed in de thuiswedstrijd wat het moest doen. Tegen middenmoter Vesdo uit Schagerbrug werd met 4-0 gewonnen.

Makkelijk ging dat zeker niet. In het eerste deel van de eerste helft was het spel van beide ploegen onzorgvuldig en bleven grote kansen uit. Afgezien van een aantal voorzetten kon de thuisploeg niet echt gevaarlijk worden. Ook Vesdo kwam niet of nauwelijks in de buurt van het zestienmetergebied.
Na 29 minuten spelen was de eerste echte kans voor Bart-Jan Grisnigt, die recht op de keeper schoot.

De 1-0 kwam in de 33e minuut na goed terugleggen van Jesper List op Jerry Vledder, die knap met zijn rechter been raak schoot.

De enige gele kaart van de wedstrijd viel in de 45e minuut, nadat een speler van Vesdo, Jesper List een onhandige schop gaf.

Na de thee kwam De Koog wat flets uit de kleedkamer. Tegenstander Vesdo leek wat meer balbezit te krijgen en roerde zich wat meer rond het Koger zestienmetergebied. Tot echt grote kansen leidde dat ook niet maar de thuisploeg was in deze fase even met zichzelf aan het worstelen.

Een goal van Marlon Zijm moest eraan te pas komen om het elftal weer aan het voetballen te krijgen. Eddy Witte bracht in de 52e minuut na een lange uittrap Robin Schoo in stelling die vervolgens Marlon Zijm bediende: 2-0 Vijf minuten later was het ook Robin Schoo zelf die het net wist te vinden. Jesper List speelde direct in op Zijm, die met een steekbal Schoo in scoringspositie bracht: 3-0 De Koog zat op rozen met deze stand. Het ging wat achterover leunen en liet de tegenstander komen. Deze tactiek pakte niet verkeerd uit, aangezien dit meerdere gevaarlijke counters opleverde.

Spits Zijm werd in de 65e minuut na een veelbelovende voorzet vastgepakt en de scheids legde vervolgens de bal op de stip. Normaliter een koud kunstje voor Daan Eelman, maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman uit Schagerbrug. Eelman haalde zijn schouders op en zei: "ach, volgende keer beter" Jesse Blaauboer kwam in het veld voor Jerry Vledder en kort daarna bracht trainer John Dobma Marko Koorn voor Robin Schoo in het veld. De moegestreden Schoo werd daarmee ingeruild voor het gogme van een 40-jarig voetbaldier. In de 77e minuut leek het 4-0 te worden maar na een snelle aanval over meerdere schijven, faalde Bart-Jan Grisnigt jammerlijk door te bal tegen de uitgekomen keeper te schieten.

Het slotakkoord kwam van de voet van Marlon Zijm die na bal van Myron Helleman de bal knap binnen wist te schuiven: 4-0

Trainer John Dobma: "Vandaag duurde het enige tijd voor we op voorsprong kwamen. Tegenstanders volgen ook de uitslagen en weten dat er met De Koog rekening gehouden moet worden. Door inzet en het uitvoeren wat je vooraf afspreekt, komen er uiteindelijk gewoon kansen en goals. Wat ik ook positief vind is dat we het ontbreken van een aantal spelers vandaag goed hebben opgevangen. Wederom ben ik trots op het elftal"

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Kaagvogels uit Kolhorn.
Aanvang 14:00 uur

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00