Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Van Gullit en Cruijff naar Helleman en Zoetelief

Sport

Welke sportliefhebber spaarde ze vroeger niet? De Paniniplaatjes met portretfoto's van uw favoriete voetballers. De Jumbo komt nu met een Texelse versie. Alle voetballers van Texel'94 en SV Oosterend, de Dorian Foundation en de leden van GVT en Tevoko.

De sportplaatjes zijn verdeeld over twee albums. Het ene is een absolute "must have" voor alle leden van Texel'94. In dit boek staan namelijk de voetballers, bestuursleden en vrijwilligers van Texels grootste vereniging. Naast portret- en teamfoto's is het album voorzien van een stuk over de clubgeschiedenis en een voorwoord van voorzitter Werner van der Meer. Het tweede album, met de titel Texel Stars, is een gecombineerd album van SVO, GVT, Tevoko en de Dorian Foundation. Bij de volleyballers van Tevoko zijn ook de teams van de Eilandcompetitie vereeuwigd.

Samenwerking

Het tot stand komen van de albums is volgens Arjen van Diepen van de Jumbo het resultaat van een geweldige samenwerking. Van Diepen had zijn contacten met het bedrijf Tomorrow dat dit soort boeken al elders in Nederland had gemaakt. Op het eiland zelf zetten de verenigingen hun beste beentje voor bij het maken van de foto's en het zoeken van sponsoren (De sponsorinkomsten komen weer ten goede aan de verenigingen). Het eindresultaat mag er zijn", stelt ook Van Diepen vast terwijl hij door de albums bladert. "Ik ben heel blij met de albums. Maar ook door de manier waarop. Er moesten nogal wat foto's gemaakt worden, maar dat was geen enkel probleem. Veel verenigingen hebben wel iemand in beeld die goed kan fotograferen. Zo heeft GVT Gerrit Verhoeven die altijd al bezig is met fotografie."


Naast de portretten en teamfoto's zijn beide albums voorzien van prachtige actiefoto's. "Voor Tevoko was het 50-jarig jubileum een aanleiding om mee te doen. Er is dan ook ruim aandacht voor hun historie. GVT is aan het groeien en helemaal terug van weggeweest en SVO meldde zich zelf bij ons. Zo is het combinatie-album ontstaan. Deze clubs zijn op zichzelf niet groot genoeg voor een dergelijk album, maar zijn zo toch vereeuwigd in dit absolute bewaarexemplaar. De Dorian Foundation kwam er op het laatst nog bij en is een mooie aanvulling om het werk compleet te maken", vervolgt Van Diepen.


Wat het nog meer bijzonder maakt is dat de leden een album krijgen dat voorop voorzien is van hun eigen foto. Het maakt het album persoonlijk en uniek. Na de albums met Ruud Gullit, Marco van Basten, Johan Cruijff en Ronald Koeman, volgen nu helden als Ingmar Venema, Yorgo Helleman en Fleur Zoetelief. En wat te denken van grote sporttalenten als amazone Imme Schraag of windsurfer Jakob Kooij?

Hoe werkt het?

De plaatjes voor de albums zijn te sparen via de Jumbo's in Den Burg en De Koog. Bij iedere €10,- aan boodschappen krijgt men een setje van zes sportplaatjes. Ook worden extra plaatjes geleverd bij bepaalde actie-artikelen. "Vraag je familie, buren en kennissen om je te helpen sparen! Zo krijg je een mooi verzamelalbum, waar je in de toekomst nog plezier van kunt hebben", schrijft Van Diepen in het voorwoord.

De plaatjes zijn vanaf maandag 31 oktober te sparen, de actie duurt tot 11 december.

Ruilbeurs

Wat is een sportplaatjesactie zonder de mogelijkheid om te ruilen? Er zijn altijd plaatjes die je mist, bovendien heb je ook altijd dubbele exemplaren in de collectie. De eerste ruilbeurs door Texel'94 is dan ook al geagendeerd. Op woensdag 14 december van 13:30 uur tot 16:30 uur heeft iedere spaarder de kans om zijn of haar album compleet te maken. Komende zaterdag worden de albums uitgereikt aan de leden, daarna kan het sparen dus beginnen. "Ik hoop dat alle leden die in het boek staan hun album helemaal compleet hebben na de ruilbeurzen", besluit Van Diepen. Voor iedereen die wil sparen, liggen er gratis boeken klaar In de Jumbo winkels in Den Burg en De Koog.




 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 8 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1