Merel van der Linde en Elsemieke de Lugt bereiden samen met Bas Vogel een van de gangen van het wilddiner. (Foto Liselotte Schoo)
Merel van der Linde en Elsemieke de Lugt bereiden samen met Bas Vogel een van de gangen van het wilddiner. (Foto Liselotte Schoo)

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Geld Rotaract om kinderen te laten sporten

Algemeen

Rotaract Texel heeft donderdagavond €2800,- opgehaald met een wilddiner dat bij vakantiepark De Krim in De Cocksdorp werd gehouden.

Het geld komt ten goede aan kinderen uit gezinnen op Texel die onder de minimumgrens leven. Met behulp van het geld kunnen de kinderen lid worden van een sportclub en ook materialen kopen om te sporten.

Bedoeling is dat er een jeugdsportfonds in het leven wordt geroepen waar de €2800,- in wordt ondergebracht. Het Jeugdsportfonds (een landelijke organisatie) gaat daarvoor in gesprek met de gemeente.

"Het rijk draagt 40 procent bij in een jeugdsportfonds", vertelt Martijn van der Linde van de Rotaract, 'dus op die manier kunnen we de €2800,- ook nog eens veertig procent meer waard laten worden." De Rabobank Foundation steunt eveneens de jeugdsportfondsen.

Het wilddiner kende zestig gasten en was daarmee uitverkocht. Leden van de serviceclub bereidden de maaltijd (met behulp van kok Bas Vogel) en serveerden de maaltijden uit. Er kwam onder meer gans en haas van het eiland op tafel, evenals wild van de overkant. Diverse Texelaars en Texelse organisaties hadden de producten gesponsord.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 12 uur geleden 6
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 18 uur geleden 68
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 20 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2