Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Flinke uitschieter Caspers/Van Heerwaarden

Sport

In de vierde speelronde van de klaverjascompetitie scoorden Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden er flink op los. De partij boven de 7500 leverde meteen de eerste plaats op in het algemeen klassement.

In de eerste drie ronden waren er nog weinig uitschieters te noteren. In de vierde ronde was het eindelijk raak. Na een rustige opening van 1641 punten volgde een mooie pot van 2187 punten. In de derde partij even een stapje terug om ,et een mooi slotakkoord van 2185 punten (en vier marsen) een score neer te zetten van 7525 punten. Dat is met afstand de hoogste score tot nu toe. Caspers en Van Heerwaarden nemen meteen de eerste plaats over van Weijdt en Koomen.. Freek Veeger speelde met vervanger Piet van der Slikke een sterke avond. Zij zetten vier gelijkmatige scores neer, waarbij slechts één spelletje met gering verschil verloren ging. Veeger en Van der Slikke haalden 6599 punten en stijgen van dertien naar elf in het klassement. Lieuwe van der Veen en Co Koomen volgden op eerbiedige achterstand. 

De nummers twee van het klassement moesten bijna 1000 punten prijsgeven maar deden met de derde score van de avond wel goede zaken voor het algemeen klassement. In de eerste drie spelletjes konden Koomen en Van der Veen de ontketende winnaars nog aardig bijhouden. In het laatste spel kwamen zij echter slechts tot 1136 punten. Zij blijven tweede in het klassement op slechts een kleine 500 punten achterstand. Frans Bos en George Eelman zijn tot nu toe prima op dreef in deze competitie. Vooral in de laatste twee ronden zitten de heren er steeds goed bij. Deze keer een vierde plaats met 6507 punten. Zij stijgen weer een plekje en staan nu vijfde. Theo en Gerard Witte pakten met 6448 punten de vijfde plaats. De Wittes stormen daarmee de top-10 binnen. Zij stijgen van elf naar acht in het klassement. Het gemiddelde was met 6230 punten redelijk goed. Er werden 34 marsen gespeeld.

Bart Weijdt en Willem Koomen hadden een taaie avond. Door het wat mindere resultaat zakken zij van één naar drie op een achterstand van 921 punten. Zij moeten nu Co Koomen/Lieuwe van der Veen (2e) en Fenny Caspers/Peter van Heerwaarden voor zich dulden.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 21 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00