v.l.n.r Maeike van der Schaaf, Jan Mevius en Marijke de Beer
v.l.n.r Maeike van der Schaaf, Jan Mevius en Marijke de Beer

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Tatenhove Maandbeker prooi voor Maeike van der Schaaf

Sport

Van uitstel komt vaak afstel, maar niet wat betreft de Tatenhove Maandbeker op de Texelse Golfclub. Uitgesteld op 2 oktober wegens slecht weer en verplaatst naar afgelopen, zonovergoten, windarme, zondag. Super weersomstandigheden om te golfen en de baan in topconditie. Met dank aan de greenkeepers. Dus niets staat de 36 deelnemers, de hoogste opkomst sinds maanden, in de weg om een goede score bij elkaar te swingen.

Gestreden wordt zoals altijd in drie categorieën en de scores liggen, naar blijkt, veelal erg dicht bij elkaar. In de hoogste klasse, met elf spelers, zegeviert Maeike van der Schaaf. Met 68 slagen netto blijft zij Vernon Hughes 1 slag voor. Hans Montag en Gerdi Reijers worden gedeeld derde met ieder 72 slagen netto, maar Montag speelt de tweede negen beter. Dat geeft uiteindelijk de doorslag waardoor hij Reijers in het eindklassement passeert.

De tweede categorie, veertien mededingers en op basis van stableford, wordt met 36 punten gewonnen door Marijke de Beer. Els de Ridder heeft evenveel punten en dus wordt opnieuw naar de laatste 9 holes gekeken. Die heeft De Beer beter gedaan. Echtgenoot Hans en Anita Hiemstra strijden om de derde plaats. Zij komen eveneens met eenzelfde score (35) het clubhuis binnen. Helaas voor Hiemstra speelt ook Hans hole 10 tot en met 18 beter. Hij geeft Hiemstra zo het nakijken.

Willem Tatenhove, van het gelijknamige aannemings- annex hoveniersbedrijf, en zelf deelnemer in de derde en laatste categorie, maakt met een vierde plek net geen aanspraak op de door hem gesponsorde prijzen; onder andere tegoedbonnen uit de golfshop voor de drie besten in iedere categorie. Jan Bloem wordt met 35 stableford punten derde, achter Agnes van Rijkom en winnaar Jan Mevius. Eentonig wellicht, maar wel spannend, ook Mevius en Van Rijkom eindigen ieder met 38 stablefordpunten. Mevius verslaat Van Rijkom gebaseerd op de laatste negen holes.

Een handschoentje voor de longest en een warme muts voor de neary gaan tevens aan Tatenhove voorbij. Die zijn bij de dames voor Maeike van der Schaaf (longest) en Els de Ridder (neary) en bij de heren voor Kevin van Zuilekom (longest) en Vernon Hughes (neary). 

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 2 uur geleden 4
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 4 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 7 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 23 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10