Wil Witte & Dolly de Wit openen nieuwe seizoen
Wil Witte & Dolly de Wit openen nieuwe seizoen

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Kaartwinst voor Van der Veen en Koomen

Algemeen

Lieuwe van der Veen en Ko Koomen haalden in de derde speelronde de eerste rondewinst van het seizoen binnen bij klaverjasclub Den Burg. Weijdt en Koomen blijven aan de leiding in het algemeen klassement. Erg hoge scores blijven tot nu toe uit.

De verschillen waren klein in de derde speelronde. Echt hoge scores worden er nog niet gemaakt dus blijven de verschillen klein. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 6 van deze speelronde was maar net 200 punten. Rondewinnaars Van der Veen en Koomen begonnen sterk met een spel van 2053 punten. Het vervolg was solide, alleen in het laatste spel was het even wat minder. De score van 6865 punten was voldoende voor de rondewinst. Van der Veen en Koomen stijgen na de tweede plaats op minimale achterstand van de leiders. Regerend kampioenen John Vlaming en Eric Jan Geus bewaarden juist het beste voor de laatste partij. Na twee partijen stonden er nog maar 2700 punten op het scoreblad, maar in de laatste twee spelletjes hervonden de heren hun kampioensvorm.

Vooral de laatste partij van 2272 punten mocht er zijn. Vlaming en Geus behouden de vierde plaats, maar liepen wel flink in op de koplopers met 6774 punten. Corry van der Slikke en Piet Kikkert doen tot nu toe uitstekend mee in dit seizoen. Met vier regelmatige winstpartijen werden 6742 punten bij elkaar gespeeld en dat was goed voor de derde plaats. In het algemene klassement doen Van der Slikke en Kikkert uitstekende zaken met een sprong van twaalf naar acht. George Eelman en Frans Bos tekenden voor de vierde plaats. Voor hen leek een 7000 score in het verschiet te liggen na vooral een sterke derde partij, maar in het laatste spel kwam er zand in de motor. Zij haalden 6710 punten. Bos en Eelman stijgen daarmee naar de zesde plaats. Bas Tromp en Frans Stark spelen net als vorig seizoen in het begin op solide wijze de punten bijeen. Hoog zijn de scores nog niet geweest maar ze zitten er steeds goed bij. Hun score van 6636 was goed voor de vijfde plaats, zij behouden daarmee de vijfde plaats. Het gemiddelde was met 6280 punten aan de hoge kant. Dat was vooral te danken aan het hoge aantal marsen: maar liefst 37.

In het algemeen klassement behouden Weijdt en Koomen de eerste plaats, maar de voorsprong van 66 punten op Van der Veen en Koomen is niet echt solide. Caspers en Van Heerwaarden houden op ruim 500 punten de derde plaats vast. Ook dit jaar organiseert Klaverjasclub Den Burg het Texels kampioenschap klaverjassen. De eerste speelavond is op vrijdag 28 oktober en begint om 20:00 uur in het gebouw van de Kotex aan het Paelwerck in Den Burg. Opgeven kan tot de eerste speelavond.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45