Sportvereniging De Koog

De Koog houdt huis in Schoorl

In een doelpuntrijke middag heeft De Koog zichzelf beloond met een 1-7 overwinning op Duinrand S.

Binnen tien minuten stond het al 0-3 voor de Texelaars.

Fotiqui Camara was de eerste scherpschutter van de middag. Mike van Dorsselaer wist met een vrije trap Camara te bedienen: 0-1. Geen drie minuten later werd de tweede treffer op aangeven van Jesper List door Bart-Jan Grisnigt binnen geschoten. De Koog zat al heel gauw op rozen en voetbalde eigenlijk een zorgeloze wedstrijd. Het meegereisde Koger publiek had na elf minuten weer reden tot juichen, want Camara maakte zijn tweede treffer voor De Koog. Ditmaal door knap weg te draaien bij zijn tegenstander en via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 0-3.

Het team uit Schoorl kon geen potten breken tegen het losgeslagen elftal van John Dobma. Na de 0-3 bleef het een tijdje rustig wat doelpunten betrof, maar continu waren er mogelijkheden om de score te vergroten. Op slag van rust kwam De Koog door een treffer van Jesper List op een 0-4 voorsprong en ging het met een goed gevoel om de thee. Na de thee was er weinig veranderd qua spelbeeld. Het team van Dobma was in alle duels een stuk feller en slimmer waardoor Duinrand geen poot aan de grond kreeg. Na een rush over de linkerkant, maakte Alex Daalder in de 48e minuut de vijfde treffer van de middag: 0-5. Hoewel het een sportieve en overzichtelijke pot voetbal was, leek de leidsman af en toe het spoor bijster te zijn. Bij een blessurebehandeling van een Koog speler trok hij om onduidelijke redenen een gele kaart en even later liet hij Fotiqui Camara na een botsing met de keeper van Duinrand de rode kaart zien. Zelfs de keeper en spelers van het team uit Schoorl zeiden dat er geen contact was met de spits, maar daar had de arbiter klaarblijkelijk maling aan.

Met tien man en nog 20 minuten te spelen was De Koog ogenschijnlijk niet van de leg geraakt. Toen trainer Dobma zowel Mike van Dorsselaer als Jerry Vledder naar de kant haalde, dachten een aantal spelers van Duinrand dat ze het wat rustiger aan konden doen. Niets was minder waar, want met de verse Ben Siebenga en Myren Helleman in de ploeg kreeg De Koog nog meer loopvermogen. In de 71e minuut werd Myren Helleman in het strafschopgebied getorpedeerd en de bal belande op de stip. Als altijd schoot Daan Eelman onberispelijk binnen: 0-6. Na een scrimmage in het Koger strafschopgebied maakte Duinrand S in de 83e minuut nog een eretreffer. Veel applaus van het thuispubliek was daarbij niet te horen. Het slotakkoord kwam van Myron Helleman die na een steekbal van Bart-Jan Grisnigt in de korte hoek raak schoot: 1-7.

Trainer John Dobma: "Wat een heerlijke middag was dit. Met zonnetje erbij leek het wel weer op voorjaar! Ook ons voetbal deed me deugd. Op kunstgras is het natuurlijk net allemaal een beetje anders en moet je in de wedstrijd groeien. Lang hadden we daar niet voor nodig. Het combinatiespel zag er goed uit en bijna alle duels werden gewonnen. Wij hebben een aantal jongens die een wedstrijd kunnen beslissen, maar ook de iets minder doelgerichte jongens wisten vandaag het net te vinden. Dat is goed om te zien. Drie keer met ruime cijfers winnen is prachtig natuurlijk en daarom stel ik mijn jongens in het aankomende vrije voetbal weekend een fust bier ter beschikking. Dat hebben ze wel verdiend"!

Volgende week is het eerste elftal van De Koog vrij en de week erop speelt het thuis tegen Vesdo uit Schagerbrug. Het tweede elftal van De Koog onder leiding van Andre Schoo speelt wel en gaat op bezoek bij SEW 4 uit Nibbixwoud.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.