Oosterend (archieffoto Willem Sangers).

Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Oosterend heeft smaak te pakken

SV Oosterend heeft de tweede overwinning op rij geboekt. Nadat vorige week Kaagvogels werd verslagen (1-2), was het nu Petten dat er aan moest geloven. Op het veld van Petten werd het maar liefst 1-4. SV Oosterend stijgt hiermee naar de middenmoot.

Omdat er nog wat blessureleed was, had Ed de Vries zich bij de selectie gevoegd. Verder was Pieter Duiker weer even terug van een slepende blessure aan zijn vinger. De eerste minuten gingen voorspoedig voor Oosterend, na vijf minuten werd de bal op de stip gelegd. Jeroen Abma ging achter de bal staan, maar verzaakte om SVO op voorsprong te zetten. Maar vijf minuten daarna wist Ed de Vries een voorzet feilloos in te koppen: 0-1. Oosterend speelde aanvallend en combineerde goed, hetgeen resulteerde in kansen.

Abma maakte zijn fout goed in de 22e minuut met de tweede goal voor Oosterend. Het liep bij de Texelaars en Petten kreeg weinig kansen. Maar de scheidsrechter gooide roet in het eten. Hij floot vaak en toeschouwers vroegen zich vaak af waarvoor. In de 40e min speelde Jan Willem Ellen een bal ongelukkig terug op de keeper. De aanvaller van Petten zat er goed tussen en Duiker moest aan de noodrem trekken, strafschop. De speler van Petten aarzelde geen minuut en schoof de bal achter de doelman, wiens vingertoppen de bal nog wel toucheerde: 2-1. Daarna klonk het rustsignaal.

Het begin van de tweede helft was anders dan de eerste helft. Oosterend had moeite om grip op de wedstrijd te houden. Twee fris ingebrachte spelers bij Petten maakten het de verdediging van Oosterend knap lastig. Één van deze jongens had zijn kapsel aangepast om de tegenstander te imponeren, maar de palmboom die hij had gekozen had weinig effect op de Oosterenders.

De wedstrijd was nog niet gespeeld en het leek erop dat Petten de wedstrijd naar zich toe begon te trekken. Het was tijd om te wisselen en de stek spelende Ed de Vries werd vervangen door "pinchhitter" Ruud Hof. Nog maar net in het veld kwam de bal in het strafschopgebied van Petten en in de kluts bij Hof terecht. De spits bedacht zich niet en haalde vlammend uit met links. De keeper was kansloos: 1-3. Petten zag zijn kans om gelijk te komen aan zich voorbij gaan en Oosterend profiteerde daarvan. Tien minuten voor tijd namen de gasten zelfs nog meer afstand. Ditmaal was het Glenn Visser die mee opkwam in een aanval. Hij kreeg veel ruimte en kon doorlopen in het strafschopgebied en punterde de bal in het doel. 4-1 De klus was geklaard en Petten was verslagen.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.