Keeper Thomas Klos van Wieringerwaard moet alle zeilen bijzetten tegen ZDH.
(Foto Willem Sangers)
Keeper Thomas Klos van Wieringerwaard moet alle zeilen bijzetten tegen ZDH. (Foto Willem Sangers)

Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

ZDH speelt gelijk tegen Wieringerwaard en pakt eerste punt

In de zesde competitiewedstrijd is het ZDH eindelijk gelukt het eerste punt te veroveren. De ploeg van trainer Marcel Boone kwam thuis tegen Wieringerwaard snel op achterstand, maar scoorde in de tweede helft de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Het zat de Zwaluwen dit seizoen tot dusver niet mee. Boone had zijn elftal in vergelijking met vorige week op enkele plaatsen gewijzigd. Hidde Struick bleek niet fit genoeg en Sieme Zijm was niet beschikbaar, waardoor linkshalf Cor Bijpost en spits Marijn Kaat terugkeerden in de basis. Doelman Daniël Bakker werd voorafgaand aan de wedstrijd door voorzitter Nico van Heerwaarden in het zonnetje gezet vanwege zijn 150ste wedstrijd, twee weken eerder tegen AGSV.

ZDH ging ongelukkig van start. Rechtsback Tom Bijl dacht na acht minuten het schot van een aanvaller te blokken met een tackle, maar de bal ging ongelukkig via zijn been over keeper Bakker in het doel. Later in de eerste helft was dezelfde Bijl paraat toen de bal met een boogje over de uitgegleden Bakker ging en hij op de doellijn koppend redding bracht.

Na zo'n twintig minuten kwam ZDH wat beter in de wedstrijd. Met soms aardig combinatiespel ontworstelde de thuisploeg zich aan de druk van de bezoekers. Spelverdeler Remco Boogaard schoot een vrije trap op de bovenkant van de lat en een schot van Bijpost werd onschadelijk gemaakt door de keeper. De grootste kans was voor Kaat, die vrij voor de keeper te weinig kracht in zijn poging kon leggen.

Na de rust gingen de Zwaluwen verder op zoek naar de gelijkmaker. Mike de Bruijn was dichtbij, maar kopte uit een voorzet van Bijpost net over. Kaat schoot na een pass van Gijs de Graaf op de vuisten van de keeper, die ook in de rebound van Bijpost overeind bleef. Halverwege werd het toch 1-1. Na een afgeslagen corner bereikte een voorzet van Bijpost de meegekomen Bijl, die vanaf de rand van het strafschopgebied raak kogelde.

Hoewel de verdediging van de thuisploeg een solide wedstrijd speelde, kreeg Wieringerwaard toch nog een kans om op voorsprong te komen. Bakker moest gestrekt naar de hoek na een verdekt schot van zijn collega-aanvoerder. In de slotfase joeg ZDH fanatiek op het winnende doelpunt, maar alleen Remco Boogaard kwam met een mooi schot in de buurt.

Door het gelijkspel achterhaalde ZDH op de ranglijst SRC, dat op eigen veld met 0-5 van titelkandidaat Hollandia T verloor. Volgende week komt de concurrent uit Schagen naar Den Hoorn.

Doelman Daniël Bakker speelde zijn  150ste wedstrijd en krijgt bloemen van ZDH-voorzitter Nico van Heerwaarden.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00