De Koog pakt Petten bij de strot en bijt door

Sport

De Koog heeft in de thuiswedstrijd tegen Petten wederom een grote uitslag neergezet.
Aan de Boodtlaan werd het maar liefst 8-0 voor de thuisploeg.

Het duel startte tien minuten later dan gepland omdat de Pettenaren de boot hadden gemist.
Vanaf minuut één waren de intenties van beide elftallen zichtbaar. De thuisploeg wilde zo snel mogelijk een treffer maken terwijl Petten zich ingroef en met lange halen gevaarlijk probeerde te worden.

In het eerste deel van de eerste helft waren er al diverse kansen voor de ploeg van John Dobma.
Een afgekeurde goal van Alex Daalder na het roepen van: "Los"! en Robin Schoo faalde oog in oog met de keeper. De inkomende Marlon Zijm had vervolgens de bal pal klaar voor het inschieten, maar zijn inzet ging over.

Na 33e minuten spelen,  haalde Alex Daalder na goed doorgaan van Joren Bakker de trekker over: 1-0 Drie minuten voor rust sloeg een verdediger van Petten een voorzet van Robin Schoo met de hand weg, waardoor een strafschop het gevold werd. Daan Eelman schoot snoeihard raak in de rechter hoek: 2-0

Petten was niet bij machten om onder de druk van De Koog uit te voetballen. Op slag van rust kregen de gasten nog een spaarzame kans, maar de goed voetballende Jerry Vledder maakte deze uitbraak met een knappe sliding onschadelijk.

Na rust was het eigenlijk volledig één richtingsverkeer geworden en was het wachten op nog meer treffers voor de Kogers. En die kwamen er.

De ´blauwe´ trein (red.) begon zo rond tien minuten spelen in de tweede helft pas echt te draaien, waardoor Petten van het kastje naar de muur werd gestuurd.

In de 54e minuut schoot Robin Schoo na een vrije trap van Joren Bakker raak: 3-0 Kort hierop was Bart-Jan Grisnigt ook nog dichtbij, maar zijn schuiver ring rakelings langs de paal. Na een klein kwartier spelen in het tweede bedrijf was het John List die met zijn linker been de bal in de verre hoek mikte: 4-0

De ene kans was nog niet voorbij of de volgende stond alweer in de wacht.
Zo was de ingevallen Myron Helleman ook weer dichtbij, maar de scherpe voorzet van Luc Kedde kon hij net niet tot een doelpunt verweken. Robin Schoo faalde daarentegen niet en maakte zijn tweede van de middag. Hij schoot omstreeks de 70e minuut hard in het dak van het doel: 5-0

De kansen regen hield niet op waardoor het voor de thuisploeg lekker voetballen was. Tien minuten voor tijd hielp de tegenstander ook een handje. Een scherpe voorzet van Daan Eelman werd door een verdediger in het eigen doel gegleden: 6-0

De 7-0 kwam op conto van Jerry Vledder die de bal op Daan Eelman gaf waarna een hard schot volgde. De keeper pareerde de bal, maar Vledder schoot de bal net zo hard weer terug en ditmaal langs de keeper.

De gasten uit Petten kwamen in de tweede helft nauwelijks meer over de middenlijn, waardoor De Koog de bal eenvoudig kon laten rondgaan.

Het slotakkoord van kwam in de 90e minuut van de voet van Mike van Dorsselaer. Laatstgenoemde schoot de bal tegen de keeper aan, maar zijn inzet was zo hard dat de bal over de doelverdediger krulde en alsnog in het doel terecht kwam: 8-0

Coach John Dobma: "Ik ben zeer te spreken over m'n jongens en over de manier waarop ze de strijdplannen hebben uitgevoerd vandaag. We speelden aan de bal opperbest en gaven onze tegenstander geen centimeter. De bal ging zorgvuldig rond en ook lekker; we maakten onze kansen af. Als we dit elke wedstrijd kunnen brengen kunnen er dit seizoen leuke dingen gebeuren!"

Volgende week speelt de Koog een uitwedstrijd tegen Duinrand S.
Aanvang 14:00 uur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00