Spannenden ontknoping in Bethel
Spannenden ontknoping in Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Verrassend sterke start Wiersma/Sipsma

Sport

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma zijn voortvarend gestart in het nieuwe kaartseizoen. De beide routiniers wisten als enige de 7.000 puntengrens te doorbreken.

Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma hadden hun zege vooral te danken aan het eerste spel. Daarin werden 2155 punten behaald. Na de solide start wisten de beide heren zich verder goed staande te houden, alleen in het laatste spel liep het wat minder. De rondwinst kwam echter niet meer in gevaar. Wiersma en Sipsma scoorden 7.022 punten. Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden, vorig jaar ook al in de top-3 gaven hun visitekaartje af met een een tweede plaats. Zij begonnen met een gelijke score tegen Marja en Martien Bakelaar, beide koppels haalden 1.446 punten. Dat komt niet al te vaak voor. In het tweede spel ging het er met een score van 2158 punten een stuk steviger aan toe. De laatste twee spellen leverden geen sensationele scores meer op. Caspers en Van Heerwaarden mochten 6942 punten bijschrijven. Ook Willem Koomen en Bart Weijdt waren goed op dreef. Ook zij begonnen ruim boven de 2000 punten, maar werden in het tweede spel vakkundig opgeknoopt door Van Heerwaarden en Caspers met een droeve score van 894 punten tot gevolg. Koomen en Weijdt herstelden zich echter uitstekend in het derde spel met opnieuw een score boven de 2000 punten. Met zo'n sofspel er tussen is een derde plaats met 6.874 punten toch nog een mooi resultaat. Kanshebbers Bas Tromp en Frans Stark kenden een solide start met een score van 6.597 punten. Met een beetje meer geluk in het derde spel had er meer in gezeten. Debuterend koppel Petra Brands en Wil Maas behaalden een vijfde plaats met 6.396 punten. Het gemiddelde was met 6225 punten redelijk goed. Er werden 34 marsen gespeeld en dat is weer aan de hoge kant.

In het algemeen klassement zijn de verschillen nog klein, het verschil tussen nummer één en nummer zestien is nog maar 1.672 punten. 

  

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1