Zangeres Beatrice van der Poel brengt in Klif 12 een ode aan Jimi Hendrix. 
Foto © Mart Boudestein
Zangeres Beatrice van der Poel brengt in Klif 12 een ode aan Jimi Hendrix. Foto © Mart Boudestein

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Jimmy Hendrix geëerd in Klif 12

Aankondiging

Zangeres Beatrice van der Poel brengt donderdag 6 oktober in Klif 12 een ode aan Jimi Hendrix. Een voorstelling met bijzondere vertalingen en bewerkingen van hits van.

Van der Poel: "Op jonge leeftijd raakte ik al gefascineerd door Hendrix, die zwarte bluesmuziek deed versmelten met soul en rock. Ik was als door bliksem getroffen door zijn enorme passie, extraverte podiumpresentatie en zijn virtuoze gitaarspel. Zijn sensationele manier van spelen, de akkoorden, de sound en zijn performance zijn uniek. Deze gitaarheld mag niet vergeten worden. Het idee om iets met dit fenomeen te doen bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik vroeg me af: hoe gaaf zou het zijn om zijn muziek in deze tijd te plaatsen? Het was in 2015 zijn 45-jarige sterfdag en dat leek mij een mooie aanleiding om hem aan een nieuw publiek voor te stellen. Dit seizoen doen we de reprise van de tournee."

In 'Electric Lady' vertelt de zangeres de feiten en fabels over Hendrix in de zogenaamde backstage story's. "Uniek aan dit muziektheaterstuk is dat de bij uitstek mannelijke muziek van Hendrix wordt uitgevoerd door een zangeres. Zijn teksten zijn vaak seksueel getint en overduidelijk geschreven vanuit een masculien perspectief. Maar dat was voor van der Poel alleen maar een extra uitdaging. "Tijdens het bewerken en vertalen kwam ik erachter dat zijn teksten ook heel poëtisch zijn. Hij bezingt opvallend vaak zijn eigen twijfels en onzekerheden. Een aantal teksten gaan over zijn jong overleden moeder, die hij op 15 jarige leeftijd verloor. Andere teksten hebben een hoog Flower Power-gehalte of een gedrogeerd tintje. Ik heb geprobeerd in alle nummers de juiste woorden en klank te vinden." Van Der Poel vertaalde en bewerkte een aantal van zijn hits, waaronder Foxy Lady, Little Wing, Purple Haze en The Wind Cries Mary, met groot respect voor het origineel.

Entree €17,50, reserveren via www.klif12.nl of tel. 0222-319618.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 10 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5