Jordy Schuijl slaat naar de green van hole 9
Jordy Schuijl slaat naar de green van hole 9

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Jordi Schuijl en Hugo Groothuis Foursome Clubkampioen na play-off

Sport

Maeike van der Schaaf en Lot van Schelt winnen bij de dames

Het Foursome Clubkampioenschap was alweer het laatste clubkampioenschap van het jaar op de Texelse Golfclub. Veertien mannenduo's en zes vrouwenkoppels streden afgelopen zondag om de prijzen. De wedstrijd was oorspronkelijk in de maand augustus gepland, maar door slechte weersvoorspellingen uitgesteld naar 25 september. Door deze verschuiving en septemberdrukte op de baan wordt gestart op hole 10.

Foursome is een lastige wedstrijdvorm en een echte teamwedstrijd, maar door het om en om slaan van de bal komen spelers vaak moeilijk(er) in hun spel.

Daar hebben bij de mannen drie duo's het minste last van; tieners Jordy Schuijl en Hugo Groothuis, Menno Schuijl en Antoine Kersten en tweetal Gerbrand Zoetelief en Floris-Jan Zwaag. Met 83 slagen heeft dit laatste tandem uiteindelijk twee slagen teveel om mee te mogen doen aan de play-off die de twee andere teams moeten spelen om te bepalen wie clubkampioen gaat worden. Onder toeziend oog van behoorlijk wat publiek worden daartoe de par 4 1-ste en par 4 9-de gespeeld. Een matige afslag van Menno Schuijl en dito tweede slag van Antoine Kersten resulteert in een bogey op hole 1 terwijl beide jeugdspelers par maken. Een slag voorsprong dus voor de jeugd. Op naar de 9-de waar de wind pal tegen staat.  Zowel de afslag van Kersten als van Schuijl junior beland in de taaie rough, links van de fairway. Oom Menno probeert tevergeefs de green te bereiken, maar zijn bal smoort vlak voor het water opnieuw in de rough. Groothuis besluit, na kort overleg met zijn maat, om op te leggen. Na twee korte slagen over het water en ieder team twee puts voor bogey is de strijd gestreden en zijn Jordy Schuijl en Hugo Groothuis, met een slag voorsprong, Foursome Clubkampioen 2016.

Bij de vrouwen hebben Maeike van der Schaaf en Lot van Schelt uiteindelijk het meest te duchten van gelegenheidsteam Agnes van Rijkom en Margaux Berghauser Pont. Op papier sterke tegenstandsters, duo Tillie van der Poel en Wieke Leenstra, de titelverdedigers, en span Thea Bakker en Anita Hiemstra halen niet het beste in zichzelf naar boven en eindigen respectievelijk op een derde en vierde plaats. Het krachtsverschil tussen de ervaren Van der Schaaf en Van Schelt is uiteindelijk te groot voor Van Rijkom en Berghauser Pont. Met 92 om 99 slagen winnen Maeike van der Schaaf en Lot van Schelt het kampioenschap.

Het klassement na handicap-verrekening, de zogenaamde netto score, leidt tot andere winnaars. Bij de dames zijn dat Van Rijkom/Berghauser Pont met 74 slagen en bij de heren Zoetelief/Zwaag met 73 slagen. 

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 1 uur geleden 1
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 19 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15