Oma leest voor
Oma leest voor

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Opa’s en oma’s tijdens de Kinderboekenweek

Algemeen

De Kinderboekenweek is dit jaar van 5 tot 16 oktober en heeft als thema 'Voor altijd jong!'. Dat betekent dat dit jaar kinderen èn hun opa's en oma's in het middelpunt staan. In de bibliotheek valt dan van alles te beleven.

Op woensdag 5 oktober wordt er voorgelezen door 'voor-altijd-jonge' vrijwilligers: Opa Aris Bremer, en oma's Leny Bremer en Marian Zegers. Aansluitend mag jong en oud meedoen met het samen inkleuren van een reuzekleurplaat.

De week daarna op woensdag 12 oktober start om 14.00 uur een knutselmiddag, oftewel een opa en oma feest. Dan staan er jeugdige oma's paraat om met de kinderen (en hun grootouders) creatief bezig te gaan. In kleine groepjes kunnen ze 'ouderwetse' activiteiten doen, zoals boekenleggers stempelen, een armbandje punniken, een sleutelhanger macrameeën, poëzieversjes schoonschrijven en sjoelen. 

Vrijdagmiddag 14 oktober presenteert Evelien van Dort in de bibliotheek haar nieuwe boek Funny op Texel. Dit is het nieuwste boek van een populaire serie paardenboeken over Funny. De schrijfster presenteert een interactief inloopprogramma over dit boek en andere eilandverhalen, met voorlezen, een rijmlied, schrijftips voor je eigen bestseller en het grote boekenvraagspel. Het programma is van 15.00 tot 17.00 uur, maar tussendoor binnenlopen kan ook.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Kinderen worden uitgenodigd om zoveel mogelijk samen met hun grootouders te komen!

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 14 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 17 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00